2014-07-18 10:59:49
Φωτογραφία για Ηγουμενίτσα...μια πόλη αφημένη έρμαιο στην τύχη της...
Κέντρο πόλης Πεζόδρομοι Γρ. Λαμπράκη – Ελ. Βενιζέλου, Παραλιακή οδός

Παράνομες – ανεξέλεγκτες καταλήψεις χώρων με τραπεζοκαθίσματα.

“παρανομήστε ελεύθερα. Δεν θα έχετε καμία συνέπεια και δεν πληρώνετε και τίποτε” Όταν ο βουλευτής – υπουργός προστατεύει τους συγγενείς του. Όταν ο αντιπεριφερειάρχης κάνει τα στραβά μάτια λόγω της συζύγου του.

Όταν ο δήμαρχος προστατεύει τους Σαρακατσάνους & τους φίλους του. Όταν ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι κοίταξαν μόνο την προσωπική τους προβολή και την τσέπη τους. Όταν οι Υπεύθυνοι Υγειονομικού ενδιαφέροντος αδιαφορούν.

 Όταν το επιμελητήριο, οι σύλλογοι (Εμπορικός, δικηγορικός, Ιατρικός, Περιβαλλοντολόγοι, Πολιτικών μηχανικών, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης) είναι αδιάφοροι. Όταν οι δημόσιες υπηρεσίες όλων των βαθμίδων δεν εκτελούν τα καθήκοντα τους ως οφείλουν.

Μετά τους παραπάνω σειρά έχουν οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ – ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.


Όταν οι καταστηματάρχες με αντικείμενο καφέ – ψησταριές στον βωμό του κέρδους παρανομούν καταλαμβάνοντας χώρο πολλαπλάσιο από αυτόν που δικαιούνται κλείνοντας όλους τους πεζόδρομους δίχως να σκέφτονται τα διπλανά καταστήματα εμπορικού ενδιαφέροντος και βέβαια αδιαφορώντας για τους πεζούς, καλύπτουν τους χώρους με καθίσματα – ομπρέλες – διαφημιστικές ταμπέλες – ζαρντινιέρες, τηλεοράσεις, παιδικά κουνιστά οχήματα με εκτεθειμένα καλώδια δίχως άδεια εγκατάστασης, κάνοντας τρύπες στο έδαφος για να βιδώσουν ομπρέλες, κλείνοντας τις σχάρες ομβρίων υδάτων με μεταλλικά καπάκια, βγάζοντας στην παραλιακή οδό τραπέζια δίπλα από τις τράπεζες κι όλα τα συναφή δίχως δικαίωμα χρήσης του χώρου εμποδίζοντας την διέλευση ηλικιωμένων, παιδιών, μητέρων, ανάπηρων, ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος (αλίμονο τους αν καεί κανένα σπίτι ή πεθάνει κανείς για μη έγκαιρη πρόσβαση λόγω των εμποδίων των παραπάνω οχημάτων).

Όταν η πολεοδομία και οι Τεχν. Υπηρεσίες του Δήμου δεν βλέπουν εκτός από τα προαναφερθέντα και τις ταμπέλες στις προσόψεις των καταστημάτων που γκαρίζουν στην παρανομία. Ρωτάμε το Δήμο εάν μαζί με την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους δίνουν και τον κανονισμό που υποχρεούνται να τηρούν.

Εάν ναι, τότε ο Δήμος έχει την πλήρη ευθύνη για την μη τήρηση του νόμου.

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η παιδεία των ανθρώπων αυτών είναι ανύπαρκτη και ως λέξη τους είναι άγνωστη εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.

Αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται. Κοιτώντας το κέντρο της πόλης αναρωτιέσαι τι άλλο λείπει. Καλούμε όσους πιστεύουν ότι η πόλη αξίζει καλύτερης μεταχείρισης, να διαμαρτυρηθούν με όποιον τρόπο μπορούν.

Ζητάμε από τους αρμόδιους της δημόσιας διοίκησης να επιβάλλουν την τάξη έστω και εκ των υστέρων να αποδείξουν ότι αυτά που τους πληρώνει το κράτος, τα παίρνουν δίκαια. Ζητάμε από το νέο δήμαρχο, να επιβάλλει την τήρηση των νόμων, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, αλλιώς θα πάρει στο τέλος της θητείας του το παράσημο του ΤΙΠΟΤΑ σαν το προκάτοχο του.

Ζητάμε σεβασμό στη πόλη που ζούμε. Θα επανέλθουμε στηλιτεύοντας και άλλα σοβαρά θέματα της πόλης. Θα παρατηρούμε, θα καταγράφουμε και θα αναφέρουμε τα στραβά της πόλης μας ελπίζοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους και να κινητοποιήσουμε όσους νοιάζονται για αυτήν.

Ένας επαναπατριζόμενος πολίτης της Ηγουμενπίτσας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ