2014-07-20 11:02:06
Φωτογραφία για Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Βιβάρι Ναυπλίας
Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει στο Βιβάρι Ναυπλίας ο ενοριακός ναός του Προφήτη Ηλία. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος, αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία. 

Ο ναός του προφήτη Ηλία ανεγέρθη σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμη του συζύγου της Ηλία της αδερφής της Μαρίας και των γονέων της. Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α’. Ο ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας Δρεπάνου, όπου εφημέριος είναι ο πατέρας Ιωάννης Μπαβέλας. 

Το 2014 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό όπως έχουμε συνηθίσει τον Προφήτη Ηλία. Το παρών τους έδωσαν στους εορτασμούς ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ι. Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος κα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ο ΣΟΥΑΡΕΣ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ο ΣΟΥΑΡΕΣ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ