2014-07-20 14:15:41
Φωτογραφία για Πιέσεις για τον αντιρατσιστικό νόμο
Πιέζει το ΠΑΣΟΚ για την άμεση κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Νίκος Β. Τσίτσας

Με επιστολή τους ο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και εισηγητής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δικαιοσύνης Κώστας Τριαντάφυλλος αναφέρουν στον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη ότι το θέμα εκκρεμεί εδώ και μήνες, καθώς έχει συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία του.

«Επομένως, δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο για την ψήφισή του από το Κοινοβούλιο. Θεωρούμε, κύριε πρόεδρε, ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί υπόψη της Διάσκεψης των Προέδρων στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση» καταλήγει η επιστολή του ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να καταγράψουν την αποφασιστικότητα του κόμματος και την επιμονή σε θέματα τα οποία εκκρεμούν και έχουν τη συναίνεση των κομμάτων της Βουλής
. Για το ΠΑΣΟΚ η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που ταλαιπώρησε και δημιούργησε προβλήματα στην κυβέρνηση επί των ημερών του Τάκη Μπαλτάκου, αποτελεί έναν στόχο που θα συμβολίσει τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ αναμένει να σηματοδοτήσει πρόθεση όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής με κανόνες όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος έχει επικοινωνήσει και με τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου προκειμένου να επισπευσθεί και να τεθεί στην ολομέλεια της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο εκκρεμεί από το 2013 όταν στην κυβέρνηση συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ.

Νίκος Β. Τσίτσας
ΕΘΝΟΣ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ