2014-07-20 18:09:40
Φωτογραφία για Στην Ισπανία η βασκική οργάνωση ΕΤΑ διέλυσε τις ένοπλες δομές της - Προχωρά στον πλήρη αφοπλισμό της
Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει τις «υλικοτεχνικές και λειτουργικές δομές» με τις οποίες... έκανε τις ένοπλες ενέργειές της, σε μια κίνηση η οποία θεωρείται ένα ακόμη βήμα προς τον πλήρη αφοπλισμό της, ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοση της βασκική εφημερίδα προσκείμενη στο αυτονομιστικό κίνημα.

Η βασκική εφημερίδα Gara γράφει ότι η ΕΤΑ έστειλε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την «καταστροφή των υλικοτεχνικών και λειτουργικών δομών της οι οποίες σχετίζονται με τη διεξαγωγή του ένοπλου αγώνα». Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να μετατρέψει «μια ένοπλη σύγκρουση σε μια δημοκρατική αντιπαράθεση», σύμφωνα με τη βασκική εφημερίδα.

Η ETA είναι υπεύθυνη για σειρά βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών που στοίχισαν τη ζωή σε 829 άτομα κατά τη διάρκεια των τελευταίων σαράντα ετών, όταν η οργάνωση μαχόταν για την ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων.

Η αυτονομιστική οργάνωση ανακοίνωσε επισήμως στις 20 Οκτωβρίου του 2011 το τέλος της ένοπλης δράσης της, χωρίς να προχωρά τότε στη διάλυση των δομών της.

Από τότε η ΕΤΑ έχει δεσμευτεί να θέσει «εκτός λειτουργίας» το οπλοστάσιό της.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ