2014-07-22 15:54:07
Φωτογραφία για ΟΙ... ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!
Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη αποκτηθεί οι Λαφαγέτ & Χάντερ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του να ψάχνουν ακόμα ένα γκαρντ (κυρίως) προκειμένου να ολοκληρωθεί το ρόστερ της νέας σεζόν, από τη στιγμή που οι ξένοι (Ντάνστον, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ, Σίμονς) συνεχίζουν στο Λιμάνι.

Τι έχουν κάνει όμως μέχρι τώρα οι αντίπαλοι του Θρύλου στη regular season της Ευρωλίγκας;

Το "gazzetta.gr" καταγράφει τις σημαντικότερες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και σας μεταφέρουμε το δημοσίευμά του:

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Η Βαλένθια κατέκτησε πέρυσι το Eurocup και επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά τη σεζόν 2010-2011, όταν και πήρε μέρος στη διοργάνωση για τελευταία φορά. Στον πάγκο της ομάδας συνεχίζει ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις είναι ο Αμερικανός φόργουορντ Λουκ Χαρανγκόντι (F, γενν. το 1988, ύψος 2.03μ.), ο πολύπειρος Κροάτης σέντερ Κρέσιμιρ Λόντσαρ (C, γενν
. το 1983, ύψος 2.10μ.) και ο ταλαντούχος Γκιγιέμ Βίβες (G, γενν. το 1993, ύψος 1.92μ.). Η σημαντικότερη απώλεια της Βαλένθια δεν είναι άλλη από τον Τζάστιν Ντόελμαν που μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ακόμα έχει αποχωρήσει ο Χουάν Χοσέ Τριγκέρο.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ

Οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι σημαντικό πέρυσι (εξαίρεση η μεταγραφή του Λαμάρ Όντομ, που στο παρκέ δεν προσέφερε τίποτα, αλλά έκανε... αίσθηση) και οι έως τώρα κινήσεις δείχνουν πως το επίπεδο της ομάδας θα παραμείνει ίδιο. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο, παρά τα όσα ακούγονται, συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της Λαμποράλ Κούτσα, η οποία μέχρι σήμερα (22/07) έχει αποκτήσει τους Ντέιβις Μπέρτανς (F, γενν. το 1992, ύψος 2.05μ.), Κιμ Τιγί (C, γενν. το 1988, ύψος 2.10μ.) και Τορνίκε Σενγκέλια (F, γενν. το 1991, ύψος 2.06μ.) παίκτες δηλαδή που δεδομένα έχουν ταλέντο, ωστόσο (με εξαίρεση τον Σενγκέλια που έρχεται από το NBA) δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο και ίσως η έλλειψη εμπειρίας αποδειχθεί καθοριστική. Από την περσινή ομάδα έχουν αποχωρήσει οι Λέο Μαϊνόλντι, Τζουζέπε Ποέτα, Ιλιμάνε Ντιόπ, Ντέβον Βαν Όστρουμ και ο Άντρες Νοτσιόνι, που είναι για την ώρα η πιο σημαντική απώλεια για τη Λαμποράλ Κούτσα.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Οι Τούρκοι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα κάποιον παίκτη, ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Εργκίν Αταμάν, που θα κάθεται και τη νέα σεζόν στον πάγκο της ομάδας, θα δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Με τη Γαλατάσαραϊ έχει ήδη συμφωνήσει ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ από εκεί και πέρα ακούγονται πολλά ονόματα, όπως εκείνο του Γκάνι Λαβάλ. Στο κομμάτι των αποχωρήσεων η Γαλατάσαραϊ έχει ήδη χάσει τους Μαλίκ Χέρστον, Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, Ενγκίν Ατσούρ, Τσενκ Ακιόλ, Ποπς Μενσά-Μπονσού, Μίλαν Μάτσβαν, Εντέρ Αρσλάν, Έργουιν Ντάντλεϊ και Χένρι Ντόμερκαντ. Από την παραπάνω λίστα μπορεί ο καθένας να καταλάβει πως αυτή τη στιγμή το ρόστερ της Γαλατά είναι... άδειο, συνεπώς σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από τους Τούρκους.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Γαλατάσαραϊ και ο Ερυθρός Αστέρας, που ακόμα έχει ανακοινώσει μόνο τον Νίκολα Κάλινιτς (F, γενν. το 1991, ύψος 2.03μ.). Στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ντέγιαν Ράντονιτς και σε σχέση με πέρυσι έχουν αποχωρήσει οι Μάρκο Σιμόνοβιτς, Ιβάν Ραντένοβιτς, Ράσκο Κάτιτς και Μπλέικ Σιλμπ. Παρελθόν αποτελεί και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον (G, γενν. το 1985, ύψος 1.93μ.), που στο εξής ανήκει στον Παναθηναϊκό.

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ

Η λιθουανική ομάδα αναμένεται να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο του ομίλου του Ολυμπιακού, καθώς βασίζεται ως επί το πλείστον σε γηγενείς νεαρούς και πέρυσι είχε μόλις έναν Αμερικανό στη σύνθεση της. Το άγνωστο είναι πάντα επικίνδυνο, όλα δείχνουν όμως η Νεπτούνας θα έχει το πιο αδύναμο ρόστερ στο Group D.

*Υπάρχει το ενδεχόμενο παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, συνεπώς αναφέρονται ως παίκτες που έχουν αποχωρήσει, να υπογράψουν νέα συμφωνία με την ομάδα και να επιστρέψουν.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ