2014-07-31 11:08:17
Φωτογραφία για Συνάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και επιστολή προς κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς
Σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 12 μ., έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα του κινήματος στο δημόσιο Στο μεταξύ, η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέστειλε χτες επιστολή προς όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς για τη στήριξη της πολιτικής ανυπακοής και των αγώνων στο δημόσιο (συνημμένη).

Η επιστολή, που έχει ήδη αποσταλεί στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το Σχέδιο Β΄, το ΜΛ ΚΚΕ, το ΚΚΕ μ-λ, το ΕΕΚ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, καταλήγει:

«Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή. Η ευθύνη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος είναι μεγάλη σε αυτή τη συγκυρία, καθώς φαίνεται σαφώς ότι υπάρχει η δυνατότητα με την πάλη των εργαζόμενων να ανατραπεί ο νόμος και να δημιουργηθεί ένα σοβαρότατο πλήγμα στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Κρίσιμη προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η σαφής τοποθέτηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράςκαι του μαχόμενου κινήματος για τη συνέχιση και κλιμάκωση της απεργίας, και σε κάθε περίπτωση τη στήριξη της πολιτικής ανυπακοής των εργαζόμενων στο δημόσιο, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των δικαστηρίων.


Μόνο αυτή η κατεύθυνση μπορεί να ακυρώσει τον νόμο στην πράξη, να υπερασπιστεί τις στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζόμενων, να απαντήσει ουσιαστικά στην προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία μέσω των διαρκών δικαστικών αποφάσεων και επιστρατεύσεων, να συμβάλλει στο να ανοίξει από το εργατικό κίνημα ο δρόμος για την ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Εφόσον υπάρχει συμφωνία στην ανάγκη ανοιχτού καλέσματος σε πολιτική ανυπακοή και κλιμάκωση των αγώνων μπορεί μέσα από συναντήσεις να καθοριστούν παραπέρα πρωτοβουλίες, βήματα και ενέργειες συμβολής σε αυτήν την κατεύθυνση.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ