2014-08-01 03:39:11
Φωτογραφία για Πάρε την προπόνηση στα χέρια σου!
O στόχος σου:

1 ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΥΘΙΣΗ - 1 ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΛΞΗ

Σίγουρα έχεις δώσει έμφαση στο να σηκώνεις πολλά κιλά, έχεις όμως σκεφτεί ποτέ να προσέξεις το πώς τα κατεβάζεις; Η προπόνηση που δίνει έμφαση στο κομμάτι της κίνησης, στο οποίο κατεβάζεις τα βάρη, η αρνητική προπόνηση, μπορεί να σου δώσει περισσότερα οφέλη, υποστηρίζει ο Ellington Darden, συγγραφέας του The Body Fat Breakthrough. «Οι μύες σου μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερο φορτίο στην αρνητική κίνηση» σου λέει ο Darden. «Αν καταφέρεις να φτάσεις στο 1 λεπτό τις αρνητικές έλξεις και τις αρνητικές βυθίσεις, τότε θα ενεργοποιήσεις 40% περισσότερες μυϊκές ίνες και θα εκκρίνεις ορμόνες που χτίζουν μυς». Ετσι θα έχεις δύναμη κι έκρηξη σε λιγότερο χρόνο.

Αρνητικές Ελξεις

Πιάσε την μπάρα με άνοιγμα χεριών ίσο με το άνοιγμα των ώμων και 2η λαβή. Κρεμάσου με τα πόδια δεμένα πίσω. Σήκωσε το σώμα ώστε το στήθος να φτάσει κοντά στην μπάρα κι άρχισε να κατεβάζεις το σώμα σου πολύ αργά, μερικά εκατοστά κάθε λίγο.


Αρνητικές Βυθίσεις (φωτό πάνω)

Πιάσε τις μπάρες στο δίζυγο και σήκωσε το σώμα, ώστε τα χέρια να είναι τεντωμένα. Γείρε ελαφρώς προς τα εμπρός. Λύγιζε πολύ αργά τα χέρια σου μέχρι οι άνω βραχίονες να φτάσουν πιο χαμηλά από τους αγκώνες σου.

Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Πρέπει να κάνεις μόνο 2 επαναλήψεις (1 σε κάθε άσκηση), αλλά σίγουρα θα είναι από τις πιο δύσκολες που έχεις κάνει. «Προσπάθησε το κατέβασμα σε κάθε άσκηση να έχει διάρκεια 1 λεπτό και ξεκουράσου 2 λεπτά μεταξύ των σετ» σου λέει ο Darden. Αν δεν μπορείς να αντέξεις πάνω από 30 δευτερόλεπτα, τότε θες περισσότερη προπόνηση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ