2014-08-01 03:54:16
Φωτογραφία για Παντελής Νικολαϊδης: Να μην πάρουμε την επόμενη δόση
Η κοροϊδία του εκβιασμού της επόμενης δόσης φαίνεται ότι δεν πάει άλλο. Η τρόικα και οι δανειστές βρισκόμενοι στο τελευταίο στάδιο κατάλυσης της κρατική μας κυριαρχία και της υφαρπαγής της δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας βάζουν ακόμη μια φορά το “πιστόλι στον κρόταφο”. Και η θλιβερή και ευάλωτη σε εκβιασμούς Κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμη μια φορά να υποκύψει στους γνωστούς εκβιασμούς.

Όμως είναι πράγματι κρίσιμη και αναγκαία η επόμενη δόση μετά μάλιστα τη “θριαμβευτική επιστροφή μας στις αγορές”; Αυτό που πρέπει να εμπεδωθεί και να κατανοηθεί γιατί φαίνεται ότι κάποιοι μας δουλεύουν είναι ότι από τα λεφτά της τρόικα δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία. Και τα 5 δις τα οποία έχουν παραχωρηθεί από την τρόικα μέχρι στιγμής είτε έχουν δοθεί στις τράπεζες (Συνεργατισμός 2.25 δις και Τράπεζα Κύπρου 1 δις) είτε έχουν χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση του χρέους (Γερμανο-Γαλλικές Τράπεζες) και μάλιστα κάτω από το Αγγλικό δίκαιο.


Επομένως μπορούμε εδώ και τώρα να αρνηθούμε να πάρουμε την επόμενη δόση και εκ του ασφαλούς να απειλήσουμε για διακοπή του μνημονιακού προγράμματος. Όχι μόνο δεν το έχουν ανάγκη τα δημόσια ταμεία αλλά η συνέχιση της εφαρμογής του οδηγεί τον τόπο και την οικονομία στον όλεθρο και στην οριστική καταστροφή.

Επιτέλους Κυβέρνηση και Βουλή ας σταθούν την υστάτη ενώπιον των ασήκωτων ευθυνών τους και ας αποτρέψουν το στραγγαλισμό και αφαίμαξη των πολιτών βάζοντας φρένο στη λαίλαπα που Ευρωπαϊκού Αττίλα.

Οι πολιτικές του μνημονίου που υπηρετούν πιστά και εργολαβικά Κυβέρνηση και τα κόμματα του μνημονίου και οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία πρέπει να τερματιστούν εδώ και τώρα. Μόνο έτσι θα αναχαιτιστεί η οικονομικό-κοινωνική αιμορραγία και η κατάργηση της κυριαρχίας της χώρας.

Οι ανησίες της Βερκουλέσκου

Προκαλεί τη νοημοσύνη και την υπομονή μας η εκ Ρουμανίας ορμώμενη κυρία Βερκουλέσκου. Ενώ είναι γνωστό ότι τα μέτρα που έχει επιβάλει το ΔΝΤ διαμέσου της τρόικα αυτοτροφοδοτούν από μόνα τους την ύφεση και είναι η βασική αιτία της ανεργία έρχεται στη συνέχεια και μας λέει ότι “πρέπει να παταχθεί η ψηλή ανεργία” και μας κάνει μάλιστα παρατήρηση και επίπληξη.

Η δεύτερη παρατήρηση που μας έκανε η Ρουμάνα είναι για το ψηλό δημόσιο χρέος. Δηλαδή πρώτα το ΔΝΤ ανάγκασε (“πάντα με το πιστόλι στον κρόταφο”) το κράτος να επιδοτήσει τις τράπεζες (2.25 δις στο Συνεργατισμό + 1 δις Τράπεζα Κύπρου) εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη και μετά έρχεται το ίδιο το Ταμείο και η Ρουμάνα να μας επιπλήξουν και πάλι για το ότι έχουμε ψηλό δημόσιο χρέος και πρέπει να το μειώσουμε.

Και για όλα αυτά η αχαρακτήριστη (για να μην πω τίποτε πιο βαρετό) Ρουμάνα μας εισηγείται ως μέσο θεραπείας τη μείωση των μισθών. Δηλαδή για ότι ανοησία σκεφτούν ως μόνο και μοναδικό φάρμακο εισηγούνται τη μείωση των μισθών.

ΥΓ: Νομίζω η Βερκουλέσκου αλλού την τρώει και αλλού κνήθεται...Ο πρόεδρος πρέπει επιτέλους να τη μαζέψει. Ας ασκήσει επιτέλους τα αδιαμφήσβητητα και κοινώς παραδεκτά προσόντα του...Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε και θ’ απαλλαχτούμε από τη Βερκουλέσκου.

Σε ό,τι μας ζητηθεί σκύβουμε και υποκλινόμαστε

Έχει πλέον εμπεδωθεί ως κανόνας και χαρακτήρας αυτής της Κυβέρνησης η υποταγή σε όλα.. Ενώ στο διαπραγματευτικό τραπέζι με την τρόικα έπρεπε να μπαίνει και το ρίσκο τόσο των τραπεζών όσο και των δανειστών αντίθετα λένε ναι σε όλα ως πειθήνια και υποτακτικά όργανα. Σκύβουν και δέχονται τα πάντα χωρίς καμιάς μορφής διαπραγμάτευση.

Τώρα θα μου πει κάποιος «αναμένεις από τον υπουργό Οικονομικών (άλλως κλητήρα της τρόικα) να ορθώσει το οποιασδήποτε μορφής ανάστημα;» Μάλλον για αστείο και ανέκδοτο θα επρόκειτο. Ο άνθρωπος έχει τον ενδοτισμό και τη δουλικότητα χαραγμένη στο μεδούλι του. Φυσικά σε πλήρη συμβατότητα και ομοφωνία με τους υπολοίπους δωσίλογους που μας κυβερνούν. Δεν περισώζεται και δεν εξαιρείται απολύτως κανείς…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ