2012-04-25 20:00:57
Φωτογραφία για Ποινική δίωξη σε βάρος του Λάμπη Ταγματάρχη
Όλα τα ονόματα

Κατά του Λάμπη Ταγματάρχη, ενός συμβούλου του ΔΣ της ΕΡΤ και του προϊσταμένου του αθλητικού τμήματος άσκησε ποινική δίωξη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος η εισαγγελέας, για τα υπέρογκα ποσά που σπατάλησε η δημόσιο τηλεόραση για την εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων του Champions League. Διαβάστε στο planet-greece όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων καθώς και το όργιο κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος Η ποινική δίωξη σκήθηκε με την κατηγορίας της "απιστίας στην υπηρεσία", και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, από την  εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα οι διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του Δ.Σ. Στυλιανού Στεφάνου, καθώς και του δημοσιογράφου προισταμένου του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά την προσφορά της ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League για την περίοδο 2012-2015 και ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος έκρινε ότι η προσφορά συνιστά μη συνετή διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ.


Ο Γρηγόρης Πεπόνης σταθμίζει την «κρίσιμη οικονομική συγκυρία» της τρέχουσας περιόδου με τις προσφορές των υπολοίπων καναλιών ενώ επικαλείται και τις καταθέσεις των μαρτύρων που κλήθηκαν.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εισαγγελική έρευνα, ο ΣΚΑΙ προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ-1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10,8 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζοντας ως «κραυγαλέα απόκλιση» την οικονομική προσφορά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και επισημαίνοντας ότι αυτή «αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης Η ορθολογική και επιμελής διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά αδιακρίτως τον έλληνα φορολογούμενο και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών αγώνων» αναφέρει ο κ. Πεπόνης τονίζοντας ακόμα την πτώση της διαφημιστικής δαπάνης ως στοιχείο που δείχνει το πώς διαχειρίζονται ορισμένοι σαν... στραγάλια τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξετάσεις για Λάζαρ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξετάσεις για Λάζαρ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ