2014-08-03 14:03:18
Φωτογραφία για Τα Βαλκάνια «ψηφίζουν» Νομό Πρέβεζας για τις διακοπές τους
Είναι κοινή διαπίστωση σε όσους ασχολούνται στο Νομό Πρέβεζας, με τον κλάδο του τουρισμού, πως παρατηρείται μία αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας, οι οποίοι προέρχονται από τις χώρες των Βαλκανίων.

Φαίνεται πως οι «γείτονες» δίνουν «ψήφο

εμπιστοσύνης» στο Νομό Πρέβεζας, για τις υπηρεσίες που προσφέρονται, αλλά και για τις πανέμορφες παραλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, κυρίως Σέρβοι, αλλά και Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σκοπιανοί, έχουν αυξήσει τη φετινή τους παρουσία σε Πρέβεζα, Πάργα, Δ.Ε. Φαναρίου (Λούτσα), σε ποσοστό 10-15%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα «πορτοφόλια» τους ποικίλουν.

Είναι εκείνοι που προτιμούν τα ακριβά καταλύματα, εκείνοι που θεωρούνται άνθρωποι μεσαίων εισοδημάτων, αλλά και Σέρβοι ή Βούλγαροι κυρίως, που επιλέγουν να κάνουν φτηνές διακοπές στο Νομό Πρέβεζας.

Βέβαια η «κάθοδος» των Βαλκάνιων τουριστών, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούν και τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, δεν ήρθε από τη μια στιγμή στην άλλη. Αποτέλεσε στόχο του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτου Ιωάννου και των συνεργατών του στο κομμάτι του τουρισμού και επιδιώχθηκε να αναπτυχθεί μία στρατηγική προβολής του Νομού Πρέβεζας και ολόκληρης της Ηπείρου στις χώρες αυτές.


Δεν είναι τυχαία η παρουσία της Π.Ε. Πρέβεζας σε εκθέσεις στο Βελιγράδι, αν θέλουμε να αναφέρουμε ένα παράδειγμα.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί αύξηση των επισκέψεων από Τουρκία, από Γερμανία (ωφέλησαν και οι πτήσεις στο Άκτιο) και Σουηδία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ