2014-08-05 09:24:28
Φωτογραφία για Εκτός ΦΠΑ 400.000 επαγγελματίες
Σχέδιο αποκλεισμού των ελεύθερων επαγγελματιών με χαμηλούς τζίρους από την υποχρέωση δήλωσης ΦΠΑ – αλλά και επιστροφής ΦΠΑ! – δρομολογείται από το οικονομικό επιτελείο, όπως αναφέρει και η Γνώμη.

Στόχος είναι, περίπου 400.000 επαγγελματίες που παρουσιάζουν χαμηλούς τζίρους – και συνήθως δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ – να μην μπορούν να το κάνουν, καθώς έχει υπολογιστεί πως εισπράττουν από το δημόσιο 200 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα αποδίδουν σε ΦΠΑ κάθε χρόνο.

Λέγεται πως οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θέλουν να παραμείνουν στο σημερινό καθεστώς ή να απαλλαγούν της υποχρέωσης ΦΠΑ (κατά συνέπεια και της επιστροφής).

Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας επιλέξει από 1η Ιανουαρίου 2015 να εξαιρεθεί, όταν παρέχει τις υπηρεσίες του δεν θα χρεώνει ΦΠΑ. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας, ο οποίος δεν θα επιβαρύνεται πλέον με τον ΦΠΑ, αν αγοράζει υλικά τα οποία πωλούνται από υποκείμενο σε καθεστώς ΦΠΑ, θα πληρώνει το κόστος το προϊόντος συν τον αναλογούντα ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ που κατέβαλε όμως, δεν θα μπορεί να εκπέσει.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ