2014-08-05 19:29:40
Φωτογραφία για «Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ...ΟΙ ''ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ''...ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ»!
Του Γιώργου ΔρακούληΑν έπρεπε να αναζητήσει κανείς τις αιτίες που η οικονομική κρίση κλόνισε συθέμελα το ελληνικό κοινωνικοπολιτικό σύστημα, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τις πολιτικές ιδέες που μονοπωλούσαν την πολιτική ζωή της χώρας μας τις προηγούμενες δεκαετίες. Είναι κοινός τόπος ότι τα τελευταία χρόνια, η όσμωση σοσιαλισμού-λαϊκισμού, κατέστη η κυρίαρχη πολιτική φιλοσοφία στη χώρα μας. Από την Μεταπολίτευση και έπειτα, εφαρμόστηκε από το τότε σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, ένα ελληνικού τύπου σοβιέτ. Η υπερδιόγκωση του δημοσίου τομέα, ο άκρατος κρατισμός, η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η αναξιοκρατία, η αποβιομηχάνιση, οι πελατειακές σχέσεις, η ανοχή απέναντι στην ανομία, η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού, τα δανεικά, οι μίζες και η εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων, είναι μια συνοπτική περιγραφή της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια και την οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση και στα σημερινά αδιέξοδα.


Φυσικά, οι «σοσιαληστές» του ΠΑΣΟΚ και του σιναφιού του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και όσοι συμμερίζονταν τις ίδιες αντιλήψεις ακόμα και αν προέρχονταν από διαφορετικό κομματικό χώρο, είχαν βολευτεί στο «νοσηρό» πολιτικό μηχανισμό που είχαν στήσει. Δεν τους συνέφερε να στηθεί το πολιτικό σύστημα σε στέρεες και προοδευτικές βάσεις, ούτε να αλλάξει ουσιαστικά η χώρα μας. Έτσι, συνέχιζαν να συντηρούν τις πολιτικές και κρατικές παθογένειες προς ίδιον όφελος.

Η οικονομική κρίση που διανύει η Ελλάδα την τελευταία πενταετία, ανέδειξε την παταγώδη κατάρρευση του σοσιαλισμού και των αριστερόστροφων νοοτροπιών, που άφηναν τόσο χρόνια στάσιμη τη χώρα μας. Χάνοντας πλέον το πρόσφορο έδαφος, οι καλοβολεμένοι «σοσιαληστές» του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, που έδιναν ανέκαθεν αγώνα για την «καρέκλα», αναζήτησαν νέα στέγη και την βρήκαν στο νέο ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας που εκπροσωπούν την ασάφεια, την πολιτική επιπολαιότητα και τη διγλωσσία, μη έχοντας καμία ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική, συνεχίζουν επάξια το έργο των οραματιστών του «σοσιαληστρικού» παρελθόντος!

Η κοινωνία που αναγκάζεται εδώ και πέντε χρόνια να πληρώνει πολύ ακριβά τα λάθη του παρελθόντος, δεν πείθεται πλέον από τις νοοτροπίες του «χθες» και δεν περιμένει λύσεις από τους εκπροσώπους του ολέθρου στη χώρα μας. Οι Έλληνες πολίτες και ιδίως οι νέοι επιζητούν ιδέες ανανέωσης, μεταρρυθμίσεις με δίκαιη και κοινωνική κατεύθυνση και σχήματα προόδου και δημιουργίας. Οι λίγοι ξεπερασμένοι δεν θα κρατήσουν την Ελλάδα πίσω! Το «χθες» δεν θα ισοπεδώσει για ακόμα μια φορά το δικό μας αύριο!

Γραφείο Σύνταξης:

Δεν μας λέει όμως ο φίλος μας ο Γιώργος, πιο είναι το δικό του «αύριο» και με ποιους, εκτός εάν εννοεί το «αύριο» με τον κ. Σαμαρά που συγκυβερνά όμως, με τους «σοσιαληστές» του ΠΑΣΟΚ! 

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, θα κριθούν εφόσον αναλάβουν κυβερνητικό έργο.

Αλλά η απάντηση έρχεται από αλλού. Σε σημερινό άρθρο του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων λιτότητας αλλά και το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα. Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος: 

«Η Ελλάδα θεωρείται Ευρωπαίος ασθενής, ο γερμανικός λαϊκός τύπος αρέσκεται στο να σκιαγραφεί την εικόνα του τεμπέλη Έλληνα που αφήνεται να διασωθεί με χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων κι ενώ ο ίδιος δεν πληρώνει φόρους και αγοράζει ακίνητα στο Βερολίνο. Βεβαίως, Οι ελληνικές ελίτ συνέβαλαν με τη νοοτροπία τους στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Ωστόσο, μια ματιά στα τρέχοντα στοιχεία της οικονομίας και στην κατάσταση των ''κανονικών'' Ελλήνων δείχνει ότι η επιβαλλόμενη από την τρόικα λιτότητα αποτελεί καταστροφή για τους πολίτες».

Ο αρθρογράφος ασκεί δριμεία κριτική με αφορμή παλαιότερη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι δεν επιτρέπεται καμία πρόφαση για «να μη ληφθούν οι δυσάρεστες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν». Όπως επισημαίνει το σχόλιο: «Ένα είναι σαφές: Στην Ελλάδα πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν έχουν πλέον χρήματα για την επίσκεψη στο γιατρό. Και, ειρήσθω εν παρόδω, το κόμμα του Σόιμπλε αυτοαποκαλείται ''χριστιανικό''!»

Ο αρθρογράφος εκφράζει την απορία του για την ικανοποίηση που εξέφρασε η τρόικα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος κατά την τελευταία της επίσκεψη στην Αθήνα και επισημαίνει: «Η τρόικα είναι απλά ένα εργαλείο για την πλήρη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας. Δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα, για τους ανθρώπους». Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι ενδεχόμενη συνέχιση των σκληρών μέτρων λιτότητας θα είναι μοιραία για τη χώρα και υπογραμμίζει: «Όπως η Γερμανία επέβαλε κατά τη διάρκεια της κρίσης μεταξύ 2008 και 2010 ένα πρόγραμμα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, έτσι χρειάζεται τώρα η Ελλάδα ένα πρόγραμμα επενδύσεων προκειμένου να διατηρήσει και να εκσυγχρονίσει τις δημόσιες υποδομές».

«Φίλος» του κ. Σαμαρά δεν είναι ο κ. Σόιμπλε ή κάνουμε λάθος..., μάλλον, προϊστάμενός του είναι ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ