2014-08-06 09:38:45
Φωτογραφία για Θ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ.....
Τις πληγές που άνοιξε ο ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση αναζητώντας το συντομότερο δυνατό διορθώσεις οι οποίες θα φέρνουν τον φόρο στα ...ίσα του, με μειώσεις των παράλογων επιβαρύνσεις και διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων. Ήδη ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, έριξε στο τραπέζι πρόταση παράτασης της πληρωμής της πρώτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου, μια πρόταση που μοιάζει απολύτως λογική δεδομένων των παραλογισμών που αποτυπώνονται στα εκκαθαριστικά.

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τους ερασιτεχνισμούς και για τις εμμονές που οδήγησαν στη σημερινή παρωδία με τον ΕΝΦΙΑ και η οποία για μια ακόμη φορά δοκιμάζει την αντοχή και προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών», έγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραϊτης, στο προσωπικό του ιστολόγιο.

«Το υπουργείο επέδειξε πρωτοφανή ανετοιμότητα ενώ το μοντέλο της φορολόγησης κάθε ακινήτου ξεχωριστά απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε απίθανες στρεβλώσεις και αδικίες σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όπως θα διατυπωθούν τις επόμενες ημέρες
. Όμως αυτό που προέχει είναι να υπάρξει η μετάθεση των προθεσμιών καταβολή του φόρου», σημείωσε ο κ. Μωραϊτης και κατέληξε:

«Είναι αδιανόητο να πληρώσουν οι πολίτες την πολιτική ανικανότητα και εμμονή ορισμένων. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ανασχεδιασμός του φόρου ακινήτων που θα στηριχτεί στην φορολόγηση βάσει της συνολικής ακίνητης περιούσιας, με αφορολόγητα για όποιες κατηγορίες φορολογουμένων απαιτείται».

Άναυδος έχει μείνει ο Γιούνκερ για το πως οι συγκυβερνήτες ''δουλεύουν'' τον ελληνικό λαό!Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, μιλώντας χθες στη Βουλή, παραδέχθηκε τα λάθη και αποκάλυψε ότι ο ίδιος έκανε διορθώσεις τις οποίες δεν είχε φανταστεί κανείς, ενώ δεσμεύθηκε για άμεσες διορθώσεις.

Το στοίχημα τώρα, είναι οι διορθώσεις να έρθουν άμεσα διότι σε διαφορετική περίπτωση κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι «η ζημιά δεν θα μαζεύεται». Και σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, το υπουργείο Οικονομικών, αλλά κυρίως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν φημίζονται για τη γρηγοράδα τους.

Τα εκκαθαριστικά εκδόθηκαν σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό και η ΓΓΔΕ δεν έχει καν εκδώσει την απόφαση για τις μειώσεις και τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για τους οικονομικά αδύναμους. Στο μεταξύ, τα αιτήματα διορθώσεων, η κριτική και οι αντιδράσεις διογκώνονται μέρα με την ημέρα.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά εφαρμογή συντελεστή 0,5 για τα κενά ξενοίκιαστα ακίνητα τα οποία δεν αποφέρουν κανένα έσοδο ή κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου. Το Οικονομικό Επιμελητήριο τονίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι λάθος και ζητά άμεσες διορθώσεις. Οι εφοριακοί βάλλουν κατά των βουλευτών που «οδύρονται στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις προσπαθώντας να ρίξουν την ευθύνη στην λάθος εφαρμογή του νόμου», πετώντας το μπαλάκι στους βουλευτές «που ψήφισαν την φορολογική πολιτική της βαρβαρότητας» Μέσα σε αυτό το κλίμα, άρχισε από την Αρκαδία και ο... ξεσηκωμός των λογιστών. Ο Σύλλογος Λογιστών Αρκαδίας διαμηνύει επί της ουσίας πως θα αρχίσει να χρεώνει για κάθε εκτύπωση εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ ενώ από τα σχόλια λογιστών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο προκύπτει ότι ήδη κάποιοι λογιστές χρεώνουν 2 ευρώ την εκτύπωση κάθε εκκαθαριστικού...

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ