2014-08-09 13:29:52
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη για αντιεπαγγελματισμό ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που εισέβαλε στα προσωπικά τους αντικείμενα!
Αγαπητό tromaktiko,

Επισκεφθήκαμε το ξενοδοχείο Evia Hotel and Suites ημέρα Τρίτη με σκοπό να μείνουμε 3 νύχτες για ολιγοήμερες διακοπές Αυγούστου στην περιοχή Μαρμάρι της Εύβοιας, δύο ενήλικες και ένα μωρό. Ζητήσαμε αν έχει δωμάτιο με θέα την θάλασσα. Ο ιδιοκτήτη μας είπε ότι όντως υπάρχει δωμάτιο με θέα μπροστά στη θάλασσα. Κάπου τα μάσησε σχετικά με την διαθεσιμότητα, αλλα στο τέλος είπε πως αν είναι μέχρι την Παρασκευή (που θα φεύγαμε όντως Παρασκευή) είναι διαθέσιμο γιατί τότε θα έρχονταν άλλοι πελάτες που είχαν κλείσει δωμάτιο με θέα. Δεχτήκαμε και τακτοποιηθήκαμε. Κι όταν λέμε τακτοποιηθήκαμε εννοούμε στήσαμε παρκοκρέβατο για το μωρό και όλα τα πράματά μας μπήκαν σε ντουλάπες, συρτάρια, στην τουαλέτα κτλ. κτλ.

Την Πέμπτη πρωί, αφού φάγαμε πρωινό στην τραπεζαρία φύγαμε για μια βόλτα. Γυρίσαμε κατά τις 3 με 4 το απόγευμα και κάναμε να ανοίξουμε την πόρτα του δωματίου αλλά η πόρτα δεν άνοιγε!!Βλέπεις ήταν με φωτοκύτταρο η κλειδαριά και το κλειδί ήταν μια απλή κάρτα
. Κάτι υποψιαστήκαμε και ρωτήσαμε την ρεσεψιόν. Όπου εκεί ακούσαμε το πιο άθλιο, ανεπίτρεπτο, ελεεινό πράγμα που μπορούσε ποτέ να κάνει ένας επαγγελματίας ξενοδόχος τον πελάτη του. Είχανε μπει μέσα με την καθαρίστρια και είχανε μεταφέρει όλα μας τα πράγματα σε άλλο δωμάτιο με θέα πίσω στο γκαράζ, για να βολέψουν βλέπεις τους άλλους πελάτες που τελικά δεν ήρθαν Παρασκευή αλλά Πέμπτη!!

Μας έψαχναν παντού να μας ειδοποιήσουν για να μεταφερθούμε είπανε. Και αντί να βολέψουν τους άλλους πελάτες κάπου αλλού, θεώρησαν σωστό να εισβάλουν στα προσωπικά μας πράγματα, να τα ψάξουν, να τα πιάσουν και να τα μεταφέρουν αλλού. Άνοιξαν συρτάρια πήραν εσώρουχα από μέσα, ρούχα, φωτογραφικές μηχανές, τσάντες χειρός που είχαμε αφήσει, κοσμήματα, πράγματα από το ψυγείο, άνοιξαν την βαλίτσα μας τα έβαλαν μέσα, την έκλεισαν και τα μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο αχταρμά και χύμα. Κάποια εσώρουχα τα έβαλαν σε συρτάρια με τα χέρια τους. Τόσο προσωπικά αντικείμενα!!! Μέχρι και μισοτελειωμένα φαγητά πέταξαν από το ψυγείο μας, γιατί κάπου θα βαρέθηκαν μάλλον να τα μεταφέρουν κι αυτά.

Μετέφεραν μέχρι και το παρκοκρέβατο του μωρού. Τα πάντα όσα βρίσκονταν στον χώρο. Μας πέταξαν κυριολεκτικά από μέσα με τον πιο άθλιο, τραγικό τρόπο, λες κι εμείς δεν ήμασταν πελάτες, λες και τα δικά μας λεφτά δεν είχανε αξία. Είχαν άλλο χρώμα μάλλον.

Ντροπή και αίσχος. Αυτό είναι παράπτωμα. Κανείς, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα την στιγμή που εγώ νοικιάζω έναν χώρο να εισβάλει με το έτσι θέλω και να ψάχνει τα προσωπικά μου πράγματα. Ποιος νόμος το επιτρέπει αυτό;

Η απάντηση του ιδιοκτήτη: Σας το είχαμε πει από την αρχή!

Ψέμα, απλά ήθελε να βολέψει κι εμάς, αλλά και τους άλλους για να τα οικονομήσει παραπάνω βλέπεις.

Γι αυτό και είχε μασήσει τα λόγια του, για να μην μας δώσει να καταλάβουμε τι σκόπευε να κάνει. Αλλά ακόμη και ξεκάθαρα να μας το είχε πει από την αρχή, δεν είχε κανένα μα κανένα δικαίωμα να βάλει χέρι στις βαλίτσες, στα ρούχα μας, σε όλα μας τα πράγματα, τα οποία φυσικά δεν είναι δυνατόν να τα εμπιστευτούμε σε ξένα χέρια να τα μαζέψουν. Που ξέρουμε εμείς τι μπορεί να ξεχαστεί εκεί μέσα; Με ποια ευθύνη τα παίρνουν από εκεί; Και φυσικά δεν σκέφτονται ότι ένα πράγμα να χαθεί είναι υπεύθυνοι.

Φυσικά μας χάλασε όλη την διάθεση, όλο το 4ήμερο και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Και το καλύτερο είναι πως ζητούσε να πληρωθεί κιόλας επειδή το check out έγινε μετά τις 12:00. Τόσο θράσος!!!

Βλέπει ο κύριος ιδιοκτήτης έναν πελάτη δυσαρεστημένο και προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι. Τίποτα δεν έπρεπε να πάρει. Τίποτα για τις τραγικές, αντιεπαγγελματικές υπηρεσίες του.

Έχει κάνει ένα σοβαρό παράπτωμα, εισβάλλοντας σε προσωπικά δεδομένα (το τονίζω: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) και απαιτεί κιόλας και τα μισά λεφτά, γιατί το λέει ο νόμος!!!! Πόση ξεφτίλα! Πόση;

Η ψυχική οδύνη είναι η χειρότερη που μας έκανε η διαχείριση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Αισθανθήκαμε παραβιασμένοι, μετρημένοι σαν ευρώ κι όχι σαν άνθρωποι. Μας εκμεταλλεύτηκαν και θα έπρεπε να ντρέπονται γι αυτό.

Που ακούστηκε! Μάλλον να πάνε να πάρουν μαθήματα για την σωστή διαχείριση μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης κι όχι να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Δεν φέρονται έτσι στους πελάτες.

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο τηλέφωνο 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ