2014-08-10 08:32:07
Φωτογραφία για Από μαραγκός έγινε μεγιστάνας και τώρα επενδύει στην Ελλάδα...
Ο Έλληνας μαραγκός από την Σύμη που μετανάστευσε στις ΗΠΑ κατάφερε να κάνει το «αμερικανικό όνειρο» πραγματικότητα. Ο ίδιος είναι ένας από τους πλουσιότερους ομογενείς και αποφάσισε να κάνει την πρώτη του επένδυση στην Ελλάδα.

Ο Μερκούριος, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, Μάικ Αγγελιάδης ήταν ένας από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους για την έκταση του ΕΟΤ στην Αφάντου Ρόδου. Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο ανακήρυξε ομόφωνα ως πλειοδότες του διαγωνισμού για τα ακίνητα της περιοχής δυο εταιρείες έναντι του ποσού 42,1 εκατ. ευρώ όπως προβλέπεται στη συμφωνία αξιοποίησης. Η μία είναι του κ. Αγγελιάδη.

«Η εταιρία μας εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα τα τελευταία 10 -12 χρόνια», τονίζει ο κύριος Αγγελιάδης, επισημαίνοντας πως για την επιτυχία «δεν υπάρχει μυστικό», παρά μόνο «σκληρή δουλειά, να είσαι πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις σου και να έχεις στο νου ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, πρέπει να δουλέψεις για να το αποκτήσεις, αλλά και να έχεις καλό κουμάντο σε ό,τι κάνεις.»


Ο Μάικ Αγγελιάδης γεννήθηκε το 1941 στην Σύμη και έφυγε για τις ΗΠΑ το 1960. Φεύγοντας νέος από το νησί του, όπως έχει γράψει ο Εθνικός Κήρυκας, είχε για κατευόδιο και εφόδιά του τις ευχές του Πανορμίτη (τουΤαξιάρχη) της Σύμης και συνοδίτη του τις ευχές των γονιών του, όταν με μάτια κλαμένα τον αποχαιρετούσαν στο μουράγιο της Σύμης, λέγοντάς του ότι «ο Πανορμίτης να σε σκεπάζει γιε μας με τα φτερά του και η ευχή της Παναγιάς να είναι μπροστά στο διάβα της ζωής σου».

Ο Μάικ Αγγελιάδης μπορεί να ήταν ένας απλός μαραγκός αλλά λίγα χρόνια μετά που έφθασε στις ΗΠΑ, κατάφερε να ιδρύσει την δική δική του εργολαβική εταιρία, Magnetic Construction Corp, η οποία έχει κατασκευάσει 186 εστιατόρια –τα περισσότερα ομογενών ιδιοκτητών- μόνο στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και το 1991 προχώρησε στην δημιουργία της «M.A.Angeliades Inc», μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του κ. Αγγελιάδη είναι ανάμεσα στις 400 πρώτες και η 5η μεγαλύτερη της Νέας Υόρκης ενώ δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε κυβερνητικά και δημόσια έργα. Ο ομογενής ανέβηκε και έφθασε ψηλά επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά, αλλά χωρίς να ξεχάσει τις ρίζες και τις καταβολές του.

Πριν από ένα χρόνο άνοιξε το εστιατόριο «Κύμα» στο Ρόσλιν του Λονγκ Αϊλαντ, που προσφέρει φρέσκο ψάρι και καλομαγειρευμένα ελληνικά και άλλα μεσογειακά φαγητά. Το εστιατόριο έχει πολύ σύγχρονη διακόσμηση, με ανοιχτά χρώματα, με κυρίαρχο το ελληνικό γαλάζιο και το λευκό, που σε φέρνουν σε αιγαιοπελαγίτικο νησί, δίπλα από το κύμα. Διαθέτει και αίθριο χώρο, για τους καλοκαιρινούς μήνες και πλήρες μπαρ με τηλεοράσεις για τους φίλους των σπορ. Στα εγκαίνια του εστιατορίου, καλωσωρίζοντας τους φίλους του, είπε:

«Το μαγαζί έχει όπως βλέπετε πολύ πρωτότυπη διακόσμηση κι είναι κάτι το διαφορετικό. Εκείνο που έχει σημασία είναι το καλό φαγητό κι η καλή εξυπηρέτηση του πελάτη. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο και τους φίλους μας. Κι εγώ έχω όπως ξέρετε πολλούς φίλους».

Η φιλοσοφία του κ. Αγγελιάδη αποτελεί και την εγγύηση για τους πελάτες. «Είπα στα παιδιά, για μένα το να κάνω χίλια δολάρια παραπάνω την εβδομάδα και να έχω παράπονα από τους πελάτες μας, δεν θα με ευχαριστεί. Θέλω να μου τηλεφωνούν οι φίλοι μου και να μου λένε, ‘Μερκούρη βρές μας ένα τραπέζι γιατί δεν υπάρχει μέρος απόψε’. Αυτή θα είναι η ευχαρίστησή μου. Αν παίρνω παράπονα για το φαγητό θα τους δώσω τα κλειδιά».

Είναι παντρεμένος με την κυρία Ελευθερία και πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, της Ειρήνης, της Αργυρώς, της Ιλιάνας και της Φαίδρας. Επίσης είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Ρόσλυν του Λονγκ Αιλαντ ενώ τιμήθηκε πρόσφατα με το «The Hellenic Thread Award» και συμμετέχει σε πολλούς ομογενειακούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η ΑΧΕΠΑ και το «Leadership 100».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ