2014-08-13 19:42:07
Φωτογραφία για «Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους…»
Την παράταση της έκτακτης ανάγκης για τον δήμο του Πύργου, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, υπέγραψε την Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, χωρίς ωστόσο, μέσα σε αυτή να ξεκαθαρίζεται αν τελικά ο δήμος θα έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει τον δεματοποιητή στη νέα έκταση της περιοχής της Τριανταφυλλιάς.

Η παραπάνω απόφαση, όχι μόνο δεν «λύνει» τα χέρια της δημοτικής αρχής, που ανέμενε την οριστικοποίηση λύσης στο πρόβλημα, αλλά αντιθέτως δημιουργεί εκ νέου καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές εμπλοκές, οι οποίες, σύμφωνα με πηγές του Patrisnews.com, θα οδηγήσουν το επόμενο διάστημα για ακόμα μια φορά τον δήμο του Πύργου σε αδιέξοδο, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά.

Στην απόφαση έκτακτης ανάγκης, δηλαδή, δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος για εγκατάσταση του δεματοποιητή στη νέα έκταση, κάτι που ο δήμος του Πύργου, θεωρεί, σύμφωνα με πηγές από το Λάτσειο, πως θα δημιουργήσει πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων μόλις λήξει η σύμβαση με τον ΧΥΤΑ της Φυλής, καθώς αφενός μεν ο δήμος δεν θα μπορεί να μεταφέρει τα απορρίμματα σε ΧΥΤΑ εκτός Ηλείας και αφετέρου δεν θα έχει τη δυνατότητα να εναποθέτει προσωρινά τα σκουπίδια του ή να τα δεματοποιεί.


 «Κατατέθηκε πλήρης φάκελος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και έχουν κατατεθεί και οι φάκελοι για να πάρουμε και επικαιροποίηση βεβαιώσεων από τις Αρχαιολογίες για το χώρο της Τριανταφυλλιάς. Έτσι από την πλευρά της υπηρεσίας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δώσουμε ένα φάκελο έτοιμο στη δημοτική αρχή και ζητούμε ακόμα μια φορά την βοήθεια τους για να τρέξουμε αυτό το δεκαήμερο στις υπηρεσίες ο καθένας από την πλευρά του για να ολοκληρωθεί ο φάκελος», ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, ο οποίος παράλληλα επεσήμανε πως η απόφαση που υπεγράφη για την παράταση της έκτακτης ανάγκης, δεν αναφέρει τον όρο για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στη νέα έκταση της Τριανταφυλλιάς, κάτι που «ξεκάθαρα» δημιουργεί πρόβλημα, αφού αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα πιο πολύ τη διαδικασία.

«Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους…»

Ο κ. Παναγόπουλος μιλώντας για το ζήτημα των αντιδράσεων που ήδη υπάρχουν για τη μεταφορά και εγκατάσταση του δεματοποιητή στη νέα έκταση της Τριανταφυλλιάς, όπου παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στον δήμο του Πύργου, ξεκαθάρισε πως ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής θα πρέπει να συναινέσει καθώς τον υποχρεώνει ο Νόμος ως προς τη διαχείριση.

«Υπάρχουν αντιδράσεις για την Τριανταφυλλιά, ωστόσο ο Φορέας θα πρέπει να συνεδριάσει και να συναινέσει, γιατί είναι από το νόμο υποχρεωμένος για τη διαχείριση. Ο σκοπός του Φορέα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και οι δήμοι έχουν μόνο τη συλλογή και τη μεταφορά. Ο φορέας λοιπόν πρέπει να συναινέσει σε αυτή τη λύση γιατί δεν υπάρχει άλλη. Από κει και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Συνεχίζεται η αποκομιδή

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες ο δήμος του Πύργου συνεχίζει την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής, αφού κατάφερε μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να «αποδεσμευθεί» από τους τεράστιους όγκους απορριμμάτων που υπήρχαν στην πόλη και τα χωριά, λαμβάνοντας από την προκαταβολή των ΚΑΠ το ποσό των 400.000 ευρώ.

«Ήδη δουλεύουμε εντατικά με τέσσερα συνεργεία κάθε μέρα και με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και με όλη την υπηρεσία καθαριότητας. Από τα τέσσερα συνεργεία τα δύο δούλευαν στον Πύργο, το τρίτο στην παραλία Σαρακίνας και Μούτελης και θα συνεχίσει Καταραχίου – Κατακόλου και το τέταρτο συνεργείο ήταν στα παραλιακά χωριά που λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου έχουν προτεραιότητα στην καθαριότητα. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε από Λεβεντοχώρι, Κορακοχωρι, Σκαφιδιά, Καλακείκα και Άγιο Ηλία και θα συνεχίσουμε και στις υπόλοιπες περιοχές. Μέχρι την Πέμπτη ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα σε όλο το δήμο», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ