2014-08-13 22:19:09
Φωτογραφία για Η υπόθεση με τα …ρόδια θα οδηγήσει 6 άτομα στο σκαμνί
Στο σκαμνί του κατηγορουμένου θα καθίσουν 6 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα ρόδια. Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων αναμένεται να βρεθούν ως κατηγορούμενοι ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Σουφλιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλειος Μπαλάς, Βάια Βίτσα και δύο ακόμα δημότισσες του Δήμου Πύλης την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελέως Τρικάλων ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος κατηγορείται ότι «Με πρόθεση ιδιοποιήθηκε παρανόμως το χρηματικό ποσό το οποίο ανέρχεται σε 18.030,55 ευρώ, που τα έλαβε λόγω της ιδιότητάς του», προκειμένου να συμμετέχουν δωρεάν στο Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας «Η καλλιέργεια ροδιάς ως απάντηση στα αδιέξοδα των παραδοσιακών καλλιεργειών» οι παραπάνω συγκατηγορούμενοι του.

Ο κ. Κουφογάζος κατηγορείται ότι «με πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή στους κατηγορουμένους, ώστε να βλάψουν ξένη περιουσία, διότι απέστειλε στην Εθνική Μονάδα Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών την κατάσταση με τους συμμετέχοντες στην οποία απέδωσε άλλη ιδιότητα στα πρόσωπα, ενώ γνώριζε την πραγματική ιδιότητα των κατηγορουμένων, καθώς με την  πραγματική ιδιότητα τους δεν θα τους ενέκριναν την δωρεάν συμμετοχή τους για την μετακίνησή τους στην Ιταλία».

Οι υπόλοιποι κατηγορούνται διότι «με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομα περιουσιακό όφελος, έβλαψαν ξένη περιουσία, πείθοντας άλλον σε πράξη με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών».

Ο Δήμος Πύλης οφείλει να επιστρέψει τα παραπάνω χρηματικό ποσό, με έγγραφο του ΙΚΥ, από τις 19/9/2013, κάτι που δεν έπραξε.

Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα είχε αναδείξει σε συνέντευξη Τύπου που είχε καλύψει το trikalanews.gr ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης Απόστολος Παντέρας παρουσιάζοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το ενημερωτικό ταξίδι για καλλιεργητές ροδιάς που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Πύλης, έγινε ταξίδι …αναψυχής με συγγενικά πρόσωπα του Δημάρχου που απόλαυσαν «πληρωμένες» από τον Δήμο διακοπές στην Σικελία.

Το πρόγραμμα φορούσε την συμμετοχή 20 αγροτών με ύψους μέγιστης κοινοτικής επιχορήγησης 51.240 ευρώ, η οποία είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, με την απόφαση 90/2010.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ