2014-08-14 04:43:07
Φωτογραφία για Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας στη Θεσσαλονίκη ενόψει του 15Άυγουστου
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις αναμενόμενες μαζικές μετακινήσεις αυτοκινήτων και δικύκλων, από αστικά κέντρα προς παραθαλάσσιες περιοχές, στα πλαίσια του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης των Υπηρεσιών της, τόσο στο Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο του Νομού, όσο και στις εισόδους-εξόδους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της

Θεσσαλονίκης, με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών.

Στο πλαίσιο αυτό, περιπολικά αυτοκίνητα, δίκυκλα αλλά και συμβατικά οχήματα, θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως είναι η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν.Μουδανιών, η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, η Επ. Οδός Θεσσαλονίκης – Ν.Μηχανιώνας, η Εγνατία Οδός, η Π.Α.Θ.Ε και η Περιφερειακή Οδός. Παράλληλα, ρυθμιστές τροχονόμοι θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους-εξόδους πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.


Επίσης, στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ειδικά συνεργεία θα προβαίνουν σε συστηματικούς ελέγχους των επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτατα, μέθη, παραβίαση σηματοδοτών, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης-κράνους), οι οποίες οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση των οχημάτων τους στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης, διότι με τον τρόπο αυτό δυσχεραίνεται η άμεση πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε σημεία όπου είναι απαραίτητη η συνδρομή τους.

Υπενθυμίζονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, που θα ισχύσουν στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ αυτής, την Πέμπτη (14-08-2014) κατά τις ώρες 16.00΄- 22.00΄ και την Παρασκευή (15-08-2014) κατά τις ώρες 08.00΄- 13.00΄.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα τροχαία ατυχήματα, απαιτείται η ουσιαστική συμβολή των ιδίων των οδηγών και των πεζών. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων και παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, να οδηγούν με ηρεμία, αποφεύγοντας την επιθετική οδήγηση και επιδεικνύοντας πνεύμα κυκλοφοριακής αλληλεγγύης, να παραχωρούν προτεραιότητα και να διευκολύνουν τους άλλους οδηγούς, συνεργαζόμενοι με τους τροχονόμους.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ