2014-08-17 12:49:42
Φωτογραφία για ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ... ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΜΟΓΙΕΣ
Αιχμές για έλλειψη στήριξης από τη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφήνει ο Ντέιβιντ Μόγιες.

«Δεν μου έδωσαν χρόνο για να πετύχω ή να αποτύχω», δηλώνει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Βαρέως εξακολουθεί να φέρει ο Ντέιβιντ Μόγιες την απόλυσή του από τη Γιουνάιτεντ. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της στις 22 Απριλίου, ο Σκωτσέζος τεχνικός δηλώνει πως δεν του δόθηκε ο χρόνος που θα ήθελε, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που έφυγε, κάνει την αυτοκριτική του, ενώ αναφέρεται στο μέλλον του.

Αναλυτικά, ο 51χρονος προπονητής μίλησε στην Daily Mail για:

-την αποχώρησή του από την Έβερτον: «Δεν θα έφευγα ποτέ από την Έβερτον. Η δουλειά αυτή ήταν τόσο καλή, είχα έναν εξαιρετικό πρόεδρο και φοβερούς ανθρώπους στην ομάδα. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή, αλλά μετά όλα ήταν καλά. Δείτε πόσους παίκτες αναδείξαμε, ξεκινώντας από τον Ρούνεϊ και πηγαίνοντας στον Μπάρκλεϊ, τον Γιαγκέλκα, τον Μπέινς, τον Λέσκοτ, τον Πίεναρ. Ήμουν στην Έβερτον για πάνω από έντεκα χρόνια, είχαμε προκριθεί στο Champions League, είχαμε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, είχα αναδειχθεί τρεις φορές προπονητής της χρονιάς».


-το λόγο που έχασε τη δουλειά του: «Ο λόγος που έφυγα και πήγα στη Μαν. Γιουνάιτεντ ήταν επειδή πίστευα πως πήγαινα σε μια ομάδα που θα μου έδινε χρόνο. Δεν ήθελα να αλλάξω τα πάντα αμέσως. Ήθελα χρόνο για να κάνω ό,τι πίστευα πως χρειαζόταν. Ήταν ένα βήμα προς το άγνωστο, αλλά όπως το βλέπω τώρα ήταν μια δουλειά που ήταν απίθανο να γίνει. Όμως ήταν η κατάλληλη για μένα. Στενοχωρήθηκα πολύ όταν έχασα τη δουλειά μου, γιατί πίστευα πως μπορούσα να πετύχω. Ξέραμε πως θα χρειαζόταν χρόνος για τις απαραίτητες αλλαγές, αλλά στο τέλος δεν πιστεύω πως μου δόθηκε χρόνος για να πετύχω ή να αποτύχω. Διαδεχόμουν έναν προπονητή που ήταν πάνω από 20 χρόνια στην ομάδα και προσπάθησα να συνεχίσω τις επιτυχίες. Δεν θα ήταν εύκολο και το ήξερα».

-το υλικό που είχε: «Προσπαθώ ακόμη να αναλύσω τι έφταιξε. Δεν έλειψε η προσπάθεια η αποφασιστικότητα, ίσα-ίσα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες, η συμπεριφορά τους ήταν εξαιρετική. Προσπαθήσαμε να πάρουμε τον Φάμπρεγας, τον Μπέιλ και τον Ρονάλντο. Ήμασταν κοντά στην απόκτηση κάποιων μεγάλων ονομάτων, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο τέλος πήραμε τον Φελαϊνί, που ήταν εντυπωσιακός στην Έβερτον, αλλά φάνηκε να λυγίζει από το βάρος των απαιτήσεων στη Γιουνάιτεντ».

-τον τρόπο που απολύθηκε: «Ήταν άσχημο που μάθαμε πως απολύθηκα μέσα από τα ΜΜΕ. Πάντα προσπαθούσα να κάνω τα πράγματα με το σωστό τρόπο. Ξέρω πως όταν χάνεις κινδυνεύεις να απολυθείς. Αλλά το πώς όλο αυτό το πράγμα επηρέασε την οικογένειά μου, το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Ο πατέρας μου παρακολουθεί την καριέρα μου και αυτό που συνέβη τον επηρέασε, είναι 79 ετών πια. Πλέον το έχω ξεπεράσει και κοιτάζω μπροστά, αλλά ο τρόπος που έχασα τη δουλειά μου είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

-την ομιλία του στους παίκτες όταν απολύθηκε: «Τη μέρα που έχασα τη δουλειά μου μίλησα με όλους τους παίκτες στο προπονητικό κέντρο. Κάλεσα τους παίκτες στα αποδυτήρια και τους είπα πόσο έκπληκτος και απογοητευμένος ήμουν που τελείωσε τόσο γρήγορα. Τους είπα όμως πως παίζουν για έναν μεγάλο σύλλογο και πρέπει να καταλάβουν πόσο τυχεροί είναι. Εκείνοι ήταν όπως θα περίμενε, άκουγαν ήσυχοι και με σεβασμό. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έπρεπε να βγάλω τέτοιο λόγο, αλλά ένιωσα πως ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω».

-τη σχέση του με τον Σερ Άλεξ: «Μίλησα με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον πολλές φορές αφότου έφυγα και συζητήσαμε για την αποχώρησή μου. Μου εξήγησε τι έγινε και το αποδέχτηκα. Ήταν σε δύσκολη θέση και το καταλαβαίνω αυτό. Ποτέ δεν ένιωσα ότι είχα κάτι λιγότερο από 100% στήριξη από μέρους του. Ήταν απίστευτα καλός μαζί μου. Μιλούσαμε τακτικά και το έβλεπα σαν θετικό που ήταν τριγύρω».

-το αν θα άλλαζε κάτι τώρα: «Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα άρχιζα τη δουλειά μου αμέσως μετά το τέλος της σεζόν με την Έβερτον και δεν θα περίμενα μέχρι την 1η Ιουλίου. Όμως υπήρχε συμβόλαιο και δεν μπορούσα να το κάνω. Και λίγες μέρες αφότου ανέλαβα φύγαμε για περιοδεία στην Ασία. Επίσης πήγα στη Γιουνάιτεντ σκεφτόμενος πως θα κάνω ακριβώς ό,τι έκανα στην Έβερτον, θεωρώντας πως δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω κάτι που είχε επιτυχία. Όμως τώρα βλέπω πως θα μπορούσα σε κάποια θέματα να είχα διαφορετική προσέγγιση».

-την απουσία του από τους πάγκους: «Είναι η πρώτη μου φορά που δεν είμαι σε προετοιμασία από τα 16 μου και τώρα είμαι 51! Μου έλειψε γιατί είναι μια περίοδος που απολαμβάνω. Με πονά που στην πρεμιέρα δεν ήμουν στον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ, γιατί αυτό θα ήθελα να κάνω. Όμως θα παρακολουθώ τα παιχνίδια και δεν θα αποτραβηχτώ. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και αντιλαμβάνομαι πλέον πως θα έχεις καλές και κακές στιγμές. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω. Δεν πιστεύω πως έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Έχω δουλέψει σκληρά σε όλη την καριέρα μου. Είχα μια επαφή με τη Γαλατάσαραϊ, αλλά δεν έγινε κάτι. Το εξωτερικό είναι μια πιθανότητα για μένα. Ίσως και να με βοηθήσει να πάω εκτός Αγγλίας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ