2014-08-19 10:39:20
Φωτογραφία για Κύπρος: Στα άδυτα του τερματικού φυσικού αερίου της VTTV
Παπαναστασίου: Σε ένα μήνα αναμένεται η έναρξη των εργασιών

Το τερματικό της VTTV, στο Ζύγι, επισκέφθηκε η κάμερα του InBusinessNews. Το έργο είναι έτοιμο και σε ένα μήνα περίπου αναμένεται η έναρξη των εργασιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας VTT Vasiliko Ltd, Γιώργος Παπαναστασίου, μίλησε αποκλειστικά στο InBusinessNews αναφέροντας: «Η χωρητικότητα του τερματικού της VTTV είναι 543 χιλιάδες κυβικά, για προϊόντα όπως βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, κηροζίνη αεροσκαφών».

Στη δεύτερη φάση, συμπλήρωσε ο κ. Παπαναστασίου: «Θα είναι άλλες 305 χιλιάδες κυβικά αποθήκευσης μαζούτ, Fuel oil και αργού πετρελαίου».

Η πρώτη φάση του τερματικού έχει ολοκληρωθεί και το ύψος της επένδυσης άγγιξε τα 220 εκ. ευρώ, μας ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV.  Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει τέλος του 2015 και το κόστος της θα είναι γύρω στα 105 εκ. ευρώ.


Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου αναμένεται τέλος του 2016 και προβλέπεται να είναι πιο δύσκολη από την πρώτη.

Παράλληλα ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε στην κάμερα του InBusinessNews ότι: «Το τερματικό είναι  σε πολύ σημαντική γεωγραφική θέση, κάτι που θα βοηθήσει στο να καταστεί η Κύπρος κέντρο εμπορίας πετρελαιοειδών, αφού βρίσκεται κοντά στην είσοδο της διώρυγας του Σουέζ με αποτέλεσμα τη ροή προϊόντων προς την Ανατολή και από την Ανατολή προς τη Δύση».

Μέτοχοι της VTTV είναι  ο ολλανδικός ενεργειακός κολοσσός Vitol, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία εμπορίας ενεργειακών προϊόντων στον κόσμο και η MISC, διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία στον τομέα της ενέργειας, με κύριο μέτοχο την κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Μαλαισίας, Petrοnas.
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ