2014-08-22 20:24:05
Φωτογραφία για Στο φυσικό της περιβάλλον στην Κορωνησία επέστρεψε η Σπυριδούλα
Στην Κορωνησία επέστρεψε η θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα που φέρει το όνομα «Σπυριδούλα» Η «Σπυριδούλα» είναι μια θηλυκή χελώνα ηλικίας περίπου 20 ετών, με βάρος 37kg και μήκος καβουκιού 60 εκ. που βρέθηκε τραυματισμένη στην Κόπραινα πριν δύο μήνες.

Η χελώνα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών «ΑΡΧΕΛΩΝ» που λειτουργεί στη Γλυφάδα Αττικής, με τραύματα στο καβούκι και προβλήματα ισορροπίας και μετά από θεραπεία δύο μηνών (φαρμακευτική και κτηνιατρική περίθαλψη), ανάκαμψε πλήρως.

Έτσι εχθές Πέμπτη 21 Αυγούστου σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Αρχέλων σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στην περιοχή της Κορωνησίας, η «Σπυριδούλα» αφέθηκε ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλον. Οι παρευρισκόμενοι την αποχαιρέτησαν και της ευχήθηκαν καλό και ασφαλές ταξίδι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο περίπου 300 θαλάσσιες χελώνες βρίσκονται νεκρές ή τραυματισμένες στη χώρα μας, γεγονός που καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας με στόχο την προστασία των απειλούμενων αυτών πλασμάτων των θαλασσών μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ