2014-08-26 13:08:09
Φωτογραφία για Ανησυχία για τις συχνές κηλίδες στη θάλασσα
Αντιμέτωποι με καφέ κηλίδες έρχονται συχνά πυκνά λουόμενοι τόσο στην παραλία στην περιοχή των Περιβολίων, όσο και αλλού, όπως... πρόσφατα στο Σφακάκι και μη γνωρίζοντας από πού προέρχονται ανησυχούν για μόλυνση από λύματα στη θαλάσσια περιοχή και αναζητούν απαντήσεις.

Το GOODnet.gr γίνεται συχνά δέκτης παραπόνων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, πολιτών που έχουν αγανακτήσει με την εικόνα αυτή που συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστες οσμές.

Ωστόσο για μια ακόμη φορά σε επικοινωνία που είχαμε με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου η απάντηση ήταν καθησυχαστική. Ο λιμενάρχης κ. Φραγκίσκος Δασκαλάκης, τονίζει πως πρόκειται για αυτοδιαλυόμενες φουσκάλες, ότι δεν μυρίζουν άσχημα και προέρχονται από το πλαγκτόν και υποστηρίζει ότι συμβαίνει να εμφανίζονται συχνά αυτήν την περίοδο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Πρόσφατα μάλιστα είχε ληφθεί δείγμα νερού από τη θαλάσσια περιοχή των Περιβολίων και έχει σταλεί στην υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας αλλά το λιμεναρχείο δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση. Ωστόσο ο κ. Δασκαλάκης τονίζει ότι επειδή έχει σταλεί στο παρελθόν ξανά δείγμα στο Χημείο του κράτους και η απάντηση ήταν πως δεν είναι μολυσματικά λύματα αλλά ότι προέρχεται από πλαγκτόν, η εκτίμηση είναι πως πρόκειται για το ίδιο πράγμα αφού η μορφή τους είναι η ίδια.


Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη Κυριακή που λουόμενοι στο Σφακάκι μας ενημέρωσαν ότι η θάλασσα γέμισε ξαφνικά με βρομιές, μας είπαν ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία, κάτι που δεν συνάδει με τα άοσμα «λύματα» του πλαγκτόν.

Πάντως ο κ. Δασκαλάκης τονίζει πως άνδρες του λιμενικού πήγαν στο σημείο και δεν εντόπισαν τίποτα, κάτι που σημαίνει σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ήταν τα αυτοδιαλυόμενα «λύματα».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ