2014-08-27 08:08:07
Φωτογραφία για ΑΙΣΧΟΣ: Βυζαντινός βασιλικός τάφος στην Πόλη γεμάτος σκουπίδια...
Με τη φράση «... υποφέρει από την ανακάλυψη του, το 1988 και τώρα είναι στη χειρότερη κατάσταση» η τουρκική «Hurriyet» καταγγέλει τη βεβήλωση του βυζαντινού τάφου Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» οι ευθύνες για την εικόνα «σκουπιδότοπου» που παρουσιάζει ο βυζαντινός βασιλικός τάφος επιρρίπτονται στις δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει το theTOC.gr, η κρύπτη, γνωστή ως «Κρύπτη της Σηλυβρίας» ανακαλύφθηκε το 1988, από τον τούρκο καθηγητή, Ουμίτ Σερντιρόγλου και αναστηλώθηκε -οι εργασίες συντήρησης των νωπογραφιών και μωσαϊκών έγιναν μάλλον, πρόχειρα- με δαπάνη του Δήμου.

Από κει και πέρα, όπως γράφει το άρθρο της «Hurriyet» με τίτλο «Βυζαντινός βασιλικός τάφος κατάντησε σκουπιδότοπος», ανέλαβαν οι αρχαιοκάπηλοι και όχι μόνο, ξηλώνοντας και αποσπώντας πλάκες από το δάπεδο, παίρνοντας ακόμη και την «πόρτα» που είχε βάλει ο δήμος για να φράξει την είσοδο, ενώ η «η γειτονιά», που βρίσκεται κοντά στη νεκρόπολη του Θεοδοσίου Β, έγινε με τα χρόνια, καταφύγιο αστέγων.

Στο άρθρο υπάρχουν μαρτυρίες περιοίκων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, το σημείο λυμαίνονται κλέφτες και αρχαιοκάπηλοι και ότι, οι εργασίες αναστήλωσης συνδέονται με έναν φόνο. Ενας από τους εργάτες σκότωσε έναν άλλον, επειδή οι φήμες περί ύπαρξης θησαυρού στον βυζαντινό τάφο οργίαζαν...
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ