2014-08-27 13:57:05
Φωτογραφία για Με θηλιά και έναν... φακό θέλουν να πιάσουν τον κροκόδειλο- Τι σχεδιάζει ο Ολιβιέ Μπερα
Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο του Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος δε πρόκειται να χρησιμοποιήσει κλουβιά ή κάποιο άλλο μέσο, παρά μόνο... μια θηλιά και έναν... φακό για να αιχμαλωτίσει τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου.

Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε το περιβάλλον, διότι υπάρχουν διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Οι όχθες της είναι απότομες. Οπότε είναι δύσκολο. Πρέπει να εξετάσουμε πρώτα το οικοσύστημα της Λίμνης προκειμένου να πιάσουμε τον κροκόδειλο", δήλωσε κατά την άφιξη του στην Κρήτη ο κ. Μπερά, ο οποίος έχει αποκαλύψει ήδη το σχέδιο του.

Με μια βάρκα και φορώντας φακό στο κεφάλι, μια νύχτα που δε θα έχει έντονο φεγγάρι, ο κ. Μπερά σκοπεύει να εντοπίσει τον κροκόδειλο βλέποντας τα μάτια του και να απλώσει θηλιά για να τον πιάσει.

"Ο καιρός είναι ζεστός τώρα. Δεν ξέρω για το χειμώνα, αλλά νομίζω ότι το καλοκαίρι η λίμνη είναι καλο περιβάλλον για να ζει ο κροκόδειλος εκεί", επισήμανε ο γνωστός ερπετολόγος.


Ο γητευτής των κροκοδείλων που έφτασε με μια μικρή ομάδα συνεργατών του στο Ρέθυμνο, έπειτα από δική του επιθυμία να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγριου ζώου, συμμετείχε το μεσημέρι στη συνεδρίαση της ομάδας άμεσης επέμβασης καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις για την οριστική αιχμαλωσία του διάσημου ερπετού.

Ο Ολιβιέ Μπερά προγραμματίζει αυτοψίες και ελέγχο στη λεκάνη κατάκλισης του φράγματος, που ζει τον τελευταίο ενάμιση μήνα ο κροκόδειλος, με σκοπό να καθορίσει τον κατάλληλο τρόπο για τη σύλληψη του.

Ήδη έχει ζητήσει από τα στελέχη του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης να του παράσχουν μια ειδική βάρκα, καθώς και άλλο εξοπλισμό που θα του είναι χρήσιμος για να ξεκινήσει τη μεγάλη επιχείρηση ένα από τα επόμενα βράδια, ενώ άγνωστο παραμένει η διάρκεια που θα έχει η επιχείρηση αιχμαλωσίας του ζώου. Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η ευρύτερη περιοχή της λίμνης του φράγματος θα αποκλειστεί, ενώ αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει, είναι τα βουητά και τα φώτα να θυμώσουν το Σήφη.

Πιθανό σενάριο η μεταφορά του στο ενυδρείο Κρήτης

Σε ότι αφορά στο μέλλον του Σήφη και πιθανότατα και της συντρόφου του, μόλις αιχμαλωτιστούν από τον γητευτή των κροκοδείλων θα μεταφερθούν στο μουσείο φυσικής ιστορίας Κρήτης, ενώ στη συνεχεία οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο ενυδρείο Κρήτης έχει ήδη ετοιμαστεί ένας χώρος για να μπορεί να φιλοξενήσει έναν ή δύο κροκόδειλους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ