2014-08-28 12:50:44
Φωτογραφία για ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΖΗΤΑ Η ΠΟΜΙΔΑ
Την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι το ΥΠΟΙΚ «παραπέμπει αόριστα στο μέλλον» το θέμα της σταδιακής μείωσης του ΕΝΦΙΑ για τα κενά ακίνητα που δεν αποφέρουν έσοδα στους ιδιοκτήτες τους, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, ζητώντας να υπάρξει άμεση λύση για το θέμα.

«Ευελπιστούμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση αυτή δεν σηματοδοτεί  παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες. Διαφορετικά στο μέλλον θα μετατεθούν και τα έσοδα του Δημοσίου από τη συγκεκριμένη κατηγορία των ιδιοκτητών των κενών κτισμάτων, αναγκαστικά λόγω της γνωστής και αυταπόδεικτης αδυναμίας τους  για πληρωμή του παράλογου και ληστρικού, διπλού και δήθεν ''ενιαίου'' αυτού φόρου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση «Να εξαντλήσει έστω και την ύστατη στιγμή τα περιθώρια των υπολογισμών και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα προκειμένου να μετριάσει έστω το φορολογικό βάρος που επιβάλλεται επί ανύπαρκτου εισοδήματος και σε εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες, δίνοντας κάποια ανάσα αλλά και κάποια ελπίδα στους κατόχους αστικών ακινήτων». «Η λύση πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα, και όχι στο  μέλλον, δεδομένου ότι, κυριολεκτικά, ''κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον άδηλον''», καταλήγει η Ομοσπονδία.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ