2014-09-01 08:05:49
Φωτογραφία για Το Ζάππειο φαίνεται τελικά πως ενώνει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Το 2007 το βράδυ των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε ασθμαίνοντας στοΖάππειο Μέγαρο για να εκφράσει το... "ρεύμα του αυτονόητου" κατά του του Γιώργου Παπανδρέου Το 2010 και το 2011 ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε το χώρο του Ζαππείου για να εκπέμψει σε τρεις δόσεις το μανιφέστο του ιδίου και της ΝΔ κατά του μνημονίου.

Το 2014 στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ο καθένας με τον δικό του τρόπο εκφράζοντας ο καθένας άλλωστε το δικό του ΠΑΣΟΚ.

Τα όσα συμβούν πάντως στο Ζάππειο Μέγαρο την 1η και 3η Σεπτέμβρη για τα 40χρόνια του ΠΑΣΟΚ θα απέχουν παρασάγγας από τη ιστορική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου τον Απρίλιο του 1994 στο 3ο Συνέδριο του κόμματος όταν διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ότι "το ΠΑΣΟΚ ούτε χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται σε τιμάρια".

Παρεπιμπτόντως ο εθνικός ευεργέτης Ευάγγελος Ζάππας ήταν ένας αγωνιστής του 1821, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ο Ευάγγελος Ζάππας μαζί με τον εξάδελφό του Κωνσταντίνο Ζάππα τιμώνται ως εθνικοί ευεργέτες από το 1859 όταν ιδρύθηκαν τα "Νέα Ολύμπια", έκθεση γεωργική και βιομηχανική που πραγματοποιείτο κάθε 4 χρόνια στο Ζάππειο.

Το 1863 ο Ζάππας γράφουν οι ιστορικοί προσεβλήθη από μια ψυχική νόσο. Μάλιστα ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Βουκουρέστι χαρακτήρισε την αρρώστια του ως "φρενιτίαση" ή κάποιου είδους..."μονομανία".

Δεν ξέρω αν στο μέλλον ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνωριστούν ως... "εθνικοί ευεργέτες" για την προσφορά τους στον τόπο το σίγουρο είναι ότι θα έχουν δώσει μπόλικη τροφή σε ιστορικούς και ψυχολόγους στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν την... "μονομανία" τους την πολιτική.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ