2014-09-02 06:42:09
Φωτογραφία για Απίστευτο: Πως τρεις στρατιώτες ξεγέλασαν το θάνατο!
Τα παρακάτω περιστατικά ίσως να ειναι και τα πιο απίστευτα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τουλάχιστον για το Βρετανικό κοινό, όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι ιστορίες των 3 βρετανών στρατιωτών που κατάφεραν και ξεγελασαν τον θάνατο ειναι απίθανες!

Τους 3 στρατιώτες τους ενώνει μόνο το γεγονός οτι αυτο που τους κράτησε εν ζωή βρισκόταν στην τσέπη τους!

Οι απίστευτες ιστορίες του Ουιλφρεντ Μπους, Ράλφ Ουίσλερ και Τζόσεφ Κλούκας βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για πρώτη φορά μετα απο 100 χρόνια.

Τον έσωσε η Αγία Γραφή

Το 1917, ο Μπους (φωτο) ευχαριστούσε τον Θεό που του χάρισε την ζωή του καθώς οι δυο σφαίρες που προορίζονταν για το στήθος του σταμάτησαν στην Αγία Γραφή που ειχε πάντα στην τσέπη του πουκαμίσου του!

Αφού τον πυροβόλησαν ο Μπούς έπεσε σε μια τρύπα όπου και παραλίγο να πνιγεί. Οι συντροφοι του τον έφεραν σε ασφαλές μέρος αλλα θεώρησαν οτι ο Μπούς ειχε τραυματιστεί θανάσιμα. Πρός μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν οτι η μια σφαίρα σφήνωσε στην Αγία Γραφή ενω η άλλη εξωστρακίστηκε αφου χτύπησε την Αγία Γραφή.


Μετά τον πόλεμο ο Μπους εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο χαρτοποιίας στο Μπρίστολ. Πέθανε το 1960, σε ηλικία 76 ετών.

Η σφυρίχτρα

Ο δεκανέας Κλούκας, βετεράνος της Μάχης του Μόνς το 1914, πολεμούσε στη Γαλλία με την Royal Field Artillery το 1915, όταν χτυπήθηκε από εχθρικά πυρά.

Όμως εκείνη η μέρα ηταν και η τυχερή του, καθώς η σφαίρα που θα του έπαιρνε την ζωη χτύπησε μια σφυρίχτρα που ειχε πάντα μαζί του, με αποτέλεσμα να αποφύγει το μοιραίο.

Ωστόσο ο στρατιώτης δεν στάθηκε τυχερός καθ’ολη την διάρκεια του πολέμου καθώς πέθανε απο έκρηξη το 1917 σε ηλικία 22 ετών.

Η τυχερή κάμερα

Ο Ραλφ Ουίσλερ υπολοχαγός στο 2ο Τάγμα Πεζικού, πολέμησε στο Δυτικό Μέτωπο, τα Δαρδανέλια, τη Μεσοποταμία, την Παλαιστίνη και τη Ρωσία.

Είχε ήδη τραυματίστεί δύο φορές πριν φύγει για την Μεσοποταμία τον Απρίλιο του 1916.

Ο σκωτσέζος αξιωματικός χτυπήθηκε αρκετές φορές από πυροβολισμούς, αλλά η σφαίρα που κατευθυνόταν προς την καρδιά του σταμάτησε στην κάμερα τσέπης του τυχερού σκωτσέζου.

Ο Ούισλερ δυστυχώς πέθανε στο πεδίο της μάχης τον Απρίλιο του 1917 στο Arras στη Γαλλία.

Αυτο που συγκλονιζει δεν ειναι μόνο το οτι τα προσωπικά αντικείμενα των στρατιωτών τους έσωσαν απο ενα βέβαιο θάνατο αλλα και το γεγονός οτι κατα την διάρκεια του πολέμου έπαιζε σημαντικό ρόλο να εισαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου, "Antiques Roadshow: World War One in 100 Family Treasures", Πόλ Άτερμπουρι, όπου και εχει καταγράψει αυτές και άλλες απιθανες ιστορίες του Πρωτου Παγκοσμίου Πολέμου, «Αν αυτοί οι στρατιώτες έκαναν ακόμα και την πιο μικρή και ασήμαντη κίνηση θα είχαν σκοτωθεί, αλλά όπως τα έφερε η μοίρα οι σφαίρες που προορίζονταν για αυτους χτύπησαν τα προσωπικά τους αντικείμενα».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ