2014-09-05 11:06:07
Φωτογραφία για Εικόνες που σοκάρουν στη Γάζα - Κάνουν ουρές για ένα κούρεμα μέσα στα ερείπια [photos]
Με περισσότερους από 2.150 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες, 108.000 άστεγους και ζημιές που αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, η Γάζα... πασχίζει να βρει ξανά ένα κομμάτι του παλιού της εαυτού, κάτι για να μην θυμίζει θάνατο ο κάθε δρόμος και το κάθε σπίτι.

Έτσι, μέσα στα συντρίμμια και τις ισοπεδωμένες συνοικίες, ένας Παλαιστίνιος μπαρμπέρης

αποφάσισε ότι δεν ήθελε να αφήσει έστω και μια ακόμη ημέρα να περάσει μέσα στην απόγνωση και τον πόνο και για αυτό επέστρεψε στο κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς κατάστημά του, στην περιοχή Καν Γιούνις, πήρε το ψαλίδι του και έπιασε δουλειά.

Η μπροστά όψη του καταστήματος έχει καταρρεύσει, το ταβάνι έχει σχεδόν καταστραφεί, ωστόσο, οι τεράστιοι καθρέφτες του καταστήματος κατάφεραν να «επιζήσουν και πολλοί συμπολίτες του μπαρμπέρη έσπευσαν να χαιρετίσουν την απόφασή του, σχηματίζοντας ουρές έξω από το κατάστημά του.

Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας έχουν αφήσει περισσότερους από 108.000 Παλαιστίνιους άστεγους.


Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha) εκτιμά ότι 18.000 οικιστικές μονάδες, που αντιπροσωπεύουν το 13% των κατοικιών στη Γάζα, έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ στα 6 δισ. ευρώ εκτίμησε η Παλαιστινιακή Αρχή το κόστος της ανοικοδόμησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα χρήματα αυτά αφορούν το κόστος της ανοικοδόμησης των 17.000 κατοικιών στη Γάζα οι οποίες ισοπεδώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την επισκευή του μοναδικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού που καταστράφηκε από δύο ισραηλινούς πυραύλους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ