2014-09-09 12:09:55
Φωτογραφία για Πάτρα: Τέσσερις νεαροί είχαν ρημάξει σπίτια σε Άγιο Βασίλειο, Προάστιο, Αραχωβίτικα
Η τελευταία τους απόπειρα να εισβάλουν σε σπίτι στον Άγιο Βασίλειο δεν ήταν η τυχερή τους. Όχι μόνο έγιναν αντιληπτοί κι έφυγαν με άδεια χέρια, αλλά συνελήφθησαν από την ομάδα ΔΙΑΣ και στη συνέχεια από την προανάκριση αποκαλύφθηκε η δράση τους.

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου ένας 20χρονος, δύο 18χρονη κι ένας 14χρονος ρομά πήγαν σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και προσπάθησαν από τη μάντρα να εισβάλουν σε αυτό προκειμένου να κλέψουν. Ωστόσο η 55χρονη ιδιοκτήτρια τους κατάλαβε και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι 4 δράστες τράπηκαν σε φυγή , αλλά σε κοντινή απόσταση τους συνέλαβαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν ως οι δράστες της απόπειρας κλοπής που είχαν κάνει νωρίτερα, ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι η δράση τους από την αρχή του χρόνου ήταν πλούσια στην ανατολική πλευρά της Πάτρας.

Συνολικά φέρεται να έχουν διαπράξει 12 κλοπές σε σπίτια στην περιοχή του Προαστίου, του Καστελοκάμπου, των Αραχωβιτίκων κ.α.


Συνήθως παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα , προκαλώντας μάλιστα ζημιές στα σπίτια, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποστά της τάξης των 2.180 ευρώ, 500 ευρώ, 700 ευρώ και κοσμήατα αξίας 7.000 ευρώ, 2.000.

Πυρήνας της ομάδας ήταν ο 20χρονος και ο ένας 18χρονος ενώ κατά περίπτωση και οι 4 είχαν συμμετοχή στις κλοπές.

Πρόκειται για άτομα γνωστά στην αστυνομία με τον έναν 18χρονο να έχει αναπτύξει αντίστοιχη παράνομη δράση και στη Ζάκυνθο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ