2014-09-09 19:33:23
Φωτογραφία για ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Δικαστήριο ζητά από το δημόσιο να τοποθετήσει τους υπαλλήλους στις θέσεις τους

Μία απόφαση- βόμβα εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τις απολύσεις στην ΕΡΤ. Το δικαστήριο ακύρωσε τις απολύσεις των δέκα υπαλλήλων που είχαν προσφύγει και ζητά από το ελληνικό δημόσιο να τους τοποθετήσει στις θέσεις στις οποίες βρίσκονταν προ απόλυσης.

Η απόφαση 2732/2014 δέχεται εν μέρει την αγωγή των απολυμένων που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, αναγνωρίζει ότι είναι άκυρη η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου και υποχρεώνει το δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προς της απόλυσής τους καθήκοντα, με απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράλειψης συμμόρφωσης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η απόφαση δεν έχει άμεσα εκτελεστό χαρακτήρα. Τον περασμένο Μάιο είχε εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης το οποίο έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας μάλιστα αποζημιώσεις ύψους 9.000-13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί, που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ