2014-09-11 01:33:23
Φωτογραφία για Το Ελεγκτικό Συνέδριο φρενάρει την επένδυση της Lamda στο Ελληνικό
Καθυστερήσεις παίζει η αξιοποίηση της έκτασης στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και η επικείμενη επένδυση από την Lamda Development του ομίλου Λάτση, με το Ελεγκτικό Συνέδριο να βάζει φρένο στη διαδικασία.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επικαλούμενο τυπικούς και τεχνικούς λόγους, δεν ενέκρινε την σύμβαση του ΤΑΪΠΕΔ και κοινοποίησε την απόφαση στο Ταμείο το οποί με τη σειρά του αναμένεται να καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απορριπτικής απόφασης.

Σημειώνεται ότι έχουν περάσει περισσότερες από πέντε μήνες οπότε η κοινοπραξία της Lamda Development ανακηρύχτηκε ως επενδυτή που θα αναλάβει την ανάπλαση της έκτασης έναντι τιμήματος 915 εκατ. ευρώ και αναμενόταν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντίστοιχες αποφάσεις είχε λάβει το Ελεγκτικό και σε άλλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ όπως το ακίνητο για Κασσιόπης Κέρκυρας στην NCH, του Παλιουρίου Χαλκιδικής στον Ιβάν Σαββίδη, του χαρτοφυλάκιο των 28 κτιρίων του δημοσίου μέσω sale and leaseback στις Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ- σήμερα Grivalia AEEAΠ κ.τ.λ.).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ