2014-09-11 16:18:18
Φωτογραφία για Πώς το iPhone 6 αποδεικνύει συρρίκνωση του ανθρώπινου εγκεφάλου...
Η APPLE παρουσίασε, σε μία λιτή, αλλά εντυπωσιακή εκδήλωση, το νέο "έξυπνο" ...ΚΙΝΗΤΌ ΤΗΛΈΦΩΝΟ iPhone 6. Την παρουσίαση του νέου μοντέλου έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ. Ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρεία παρουσιάζει ουσιαστικά δύο νέα κινητά, το iPhone 6 καθώς και τη βελτιωμένη έκδοση iPhone 6 Plus.

Περίμενα λίγες ώρες κι έκανα μία βόλτα στα social media για να δω τις στιγμιαίες αντιδράσεις του κόσμου, είτε είναι φαν της Apple και της τεχνολογίας της, είτε όχι.

Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν γνωρίζει σύνορα και πολιτισμούς. Ακολουθώντας το hashtag #IPHONE6 παρατήρησα ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρουσιάζουν ως ανάγκη τους (need) την απόκτηση του iPhone6.

Παρόμοιο ήταν και το συμπέρασμά μου για την εταιρία-κολοσσό. Το καλό και έξυπνο μάρκετινγκ δε γνωρίζει σύνορα και πολιτισμούς. Σε καθηλώνει, σε κατακτά, σε κάνει υπόδουλο προϊόντων-αντικειμένων και υπηρεσιών.


Κάπου εδώ λοιπον μοιάζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος να συρρικώνεται και η σκέψη να ακρωτηριάζεται. Χιλιάδες άνθρωποι σε Λονδίνο, Μανχάταν και Ιαπωνία κατασκήνωσαν έξω από καταστήματα της Apple για μέρες, προκειμένου να λάβουν πρώτοι στα χέρια τους και να επεξεργαστούν το νέο υπερκινητό της Apple. Ιδιαίτερη φιγούρα, αυτή του Yoppy, ο οποίος, ντυμένος iPhone (!), είχε στηθεί έξω από κατάστημα της Apple στην Ιαπωνία από τον Φεβρουάριο, προκειμένου να είναι πρώτος στην ουρά!

Δε θέλω να φανταστώ πόσοι πελάτες της εταιρίας στην Ελάδα - μικρότερης, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας - θα ζητήσουν δανεικά ή θα ...πεινάσουν λίγο παραπάνω προκειμένου να το αγοράσουν.

Όταν, λοιπόν, ένα σύγχρονο ΚΙΝΗΤΌ ΤΗΛΈΦΩΝΟ αποτελεί βιολογική ανάγκη, όταν ο εθισμός και η εξάρτηση από ένα πράγμα ξεπερνά τη λογική, όταν ξοδεύεις έναν (ή και παραπάνω μισθούς) για να μία συσκευή που τηλεφωνεί και στέλνει μηνύματα, όταν όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα πλανήτη που από πολλές πλευρές αιμορραγεί, τότε υπάρχει παγκόσμιακρίση προτεραιοτήτων. Κάποιος να ρυθμίσει σωστά στο IPHONE την ΑΦΥΠΝΙΣΗ!

ΥΓ. Αξίζουν ωστόσο ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στην APPLE για την απολύτως αποτελεσματική στρατηγική της:

1. Νιώσε ενθουσιασμό με το νέο προϊόν της Apple.

2. Αγόρασε το νέο προϊόν της Apple.

3. Δε μπορείς να ζήσεις χωρίς το νέο προϊόν της Apple.

4. Επανέλαβε.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ