2014-09-11 23:00:41
Φωτογραφία για ΗΠΑ-Λιθουανία (43-35, ημίχρονο)
Αν και οι αστέρες της Αμερικής διατηρούν αναμφίβολα τον τίτλο του φαβορί, οι Λιθουανοί θα παλέψουν το μερίδιο της τύχης που τους αναλογεί για την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής

Ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός του φετινού Μουντομπάσκετ διεξάγεται στις 10 το βράδυ της Τετάρτης στη Βαρκελώνη. ΗΠΑ και Λιθουανία με όλα τα μεγάλα τους αστέρια, κοντράρονται για μια θέση στον ήλιο του τελικού του τουρνουά, όπου θα βρουν απέναντί τους μία εκ των Σερβίας και Γαλλίας, που είναι το ζευγάρι του έτερου ημιτελικού (Παρασκευή, 23:00 ώρα Ελλάδας).

Αν και οι αστέρες της Αμερικής διατηρούν αναμφίβολα τον τίτλο του φαβορί, οι Λιθουανοί θα παλέψουν το μερίδιο της τύχης που τους αναλογεί για την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

Η ομάδα του Σιζέφσκι, που είναι αήττητη, βασίζεται στην ενέργεια που βγάζουν οι αστέρες του ΝΒΑ στο γήπεδο ενώ οι παίχτες του Κασλάουσκας θα βασιστούν στους δύο «πύργους» Βαλανσιούνας και Μοτεγιούνας που κάνουν καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.


Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Γιόνας Κασλάουσκας, ο οποίος το 1998 είχε οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη με 84-82 επί της τότε εθνικής των ΗΠΑ, εξακολουθεί να είναι το κουμάντο του παιχνδιού λόγω της απουσίας - λόγω τραυματισμού - του Καλνιέτις.

Ο προπονητής των ΗΠΑ πάντως Μάικ Σιζέφσκι, δεν εφησυχάζει: «Είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει έως τώρα. Πρόκειται για έναν αντίπαλο που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Έχουν πολύ καλή χημεία, έναν εξαιρετικό προπονητή, παίζουν καλά, παλεύουν πάντα για τη νίκη μέχρι το τέλος και είναι ένα δυνατό σύνολο με πολλές επιθετικές λύσεις καθώς μέχρι και οι ψηλοί τους είναι καλοί σουτέρ τριών πόντων», ήταν τα όσα είπε ο προπονητής της Team USA λίγο πριν το τζάμπολ.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ