2014-09-12 20:18:18
Φωτογραφία για Ποιος είναι τελικά ο Θεσσαλονικιός βασιλιάς του facebook;
Μια σελίδα στο facebook με περισσότερα από 200.000 like, μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις, την κακοποίηση των ζώων, τον αθλητισμό και τον Πόντο, ενθουσιώδη σχόλια θαυμασμού και αγάπης αλλά και σχόλια με ειρωνεία, χολή και μεγάλες δόσεις καζούρας.

Που συμβαίνουν όλα αυτά; Στην «David Avramidis Official Page», μια σελίδα στο facebook, η οποία έχρισε «βασιλιά» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναν 24χρονο από τη Θεσσαλονίκη. Ο Δαυίδ Αβραμίδης κατάφερε από το πουθενά, με τον δικό του τρόπο, να κάνει το διαδίκτυο να μιλά γι' αυτόν και απέκτησε φανατικούς θαυμαστές, αλλά και πολέμιους.

Το ερώτημα μετά από όλα αυτά όμως, είναι «μα και ποιος είναι τελικά αυτός ο David Avramidis»;.

Η δημοσιογραφία, ο αθλητισμός και τα like

Ο Δαυίδ δηλώνει δημοσιογράφος, όμως ξεκαθαρίζει ότι συστήνει τον εαυτό του στους άλλους απλώς ως άνθρωπο. «Και η σελίδα μου έχει τον άνθρωπο ως κεντρικό χαρακτήρα. Έχω επικεντρωθεί στο κομμάτι της αυτοβελτίωσης και της βοήθειας στον συνάνθρωπο αλλά και στην προστασία των ζώων» αναφέρει στο Thestival.gr.


Ο Δαυίδ ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τη Γεωργία σε μικρή ηλικία και σπούδασε δημοσιογραφία σε ΙΕΚ. Για 1,5 χρόνο έγραφε σε τοπική ιστοσελίδα, ενώ ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο, συμμετέχοντας σε αθλητική εκπομπή αλλά και σε εκπομπή στη συχνότητα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το μπάσκετ, αλλά και με το body building, τα οποία και παράτησε στη συνέχεια γιατί, όπως λέει, «παν μέτρον άριστον».

Την προσωπική του σελίδα στο facebook την έφτιαξε το 2012 και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 20.000 «Μου αρέσει». «Πάντοτε είχα διάθεση να είμαι opinion leader. Δημιούργησα τη σελίδα στο πλαίσιο των δημοσιογραφικών μου ανησυχιών. Στο παρελθόν είχα άλλες σελίδες, οι οποίες αθροιστικά ξεπερνούσαν τα 5 εκ. like. Τότε αποφάσισα να ασχοληθώ λιγάκι και με το δικό μου το image και να φτιάξω μια σελίδα για 'μένα» εξομολογείται στο Thestival.

Η David Avramidis Official Page

Μια ματιά στη σελίδα είναι αρκετή για να μπει κανείς στο νόημα. «Ο άνθρωπος που σ' αγαπάει δεν παίζει ποτέ με την ψυχή σου», «πριν αρχίσουν οι άντρες να ψάχνουν το απόλυτο θηλυκό, καλό θα ήταν να βρουν τον χαμένο τους ανδρισμό», «ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ο,τι θέλει, αλλά αυτός που θέλει ο,τι έχει!» είναι ορισμένα από τα status που συγκεντρώνουν εκατοντάδες like και κοινοποιήσεις. Τις περισσότερες φορές αυτά συνοδεύονται από φωτογραφίες, μότο και άλλες πιασάρικες ατάκες. «Τα περισσότερα αποφθέγματα είναι δικές μου δημιουργίες. Είναι μηνύματα περί αισιοδοξίας. Υπάρχουν και άλλα που μου στέλνουν οι φίλοι μου και τα αναρτώ. Κάποιοι μπορεί να λένε ότι είναι κλισέ, όμως για 'μένα είναι βιώματα ζωής» λέει στο Thestival.

Τα δίστιχα αυτά, πολλές φορές δίνουν τροφή και σε... άσπονδους φίλους του δημιουργού της σελίδας για να σχολιάσουν. Και φαίνεται ότι είναι αρκετοί. Περιμένουν το νέο «χτύπημα» του Δαυίδ στο faceboοk για να κάνουν πλάκα και να τρολάρουν. Πέρα όμως από την καζούρα, υπάρχουν και κάποιοι που προχωρούν παραπέρα και τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο για λίγα κλικ. Ότι δημοσιεύει φωτογραφίες κακοποιημένων ζώων αλλά και πονεμένες ανθρώπινες ιστορίες, για προσωπικό όφελος. «Αυτά τα λένε οι κουλτουριάρηδες που αερίζονται και σκαλίζουν τις μύτες τους. Μ' αυτούς δεν ασχολούμαι. Αυτοί διαστρεβλώνουν και παραποιούν την αλήθεια. Δεν μπαίνω πλέον στη διαδικασία διαλόγου με συκοφάντες. Ρίχνουν λάσπη και κακία κι αυτό είναι χάσιμο θετικής ενέργειας» τονίζει.

Like Farming και άλλες ιστορίες

Ακόμη κι αν κάποιος δεν είναι φαν των αγαπησιάρικων σχολίων και των δακρύβρεχτων μηνυμάτων περί έρωτα, αγάπης και ζωής και μόνο η περιέργεια, μπορεί να τον οδηγήσει στη σελίδα του Δαυίδ. Πώς άραγε μπορεί ένας 24χρονος από τη Θεσσαλονίκη να συγκεντρώσει τόσες χιλιάδες μέλη σε ένα γκρουπ; Η πρώτη, αυθόρμητη σκέψη των περισσοτέρων είναι μια. Ότι πρόκειται για αγορασμένα like- μαϊμού, τα οποία δεν απηχούν την ανταπόκριση που έχει η σελίδα. «Φυσικά και δεν είναι ψεύτικα. Δεν μπορώ να πω πώς το κατάφερα, αλλά το έκανα με νόμιμο τρόπο. Έχει να κάνει με την απήχηση της σελίδας και τους σχολιασμούς. Έχω πολλές σελίδες στο Facebook, με πολλά μέλη, οι οποίες με βοήθησαν βήμα βήμα να αυξήσω τα μέλη της προσωπικής μου σελίδας. Είναι νόμιμος ο τρόπος. Άλλωστε η σελίδα είναι επαληθευμένη από το facebook και αυτό δεν μπορείς να το ξεγελάσεις με κανέναν τρόπο» απαντά.

Κάποιοι προχωρούν κι ένα βήμα παραπέρα και κατηγορούν τον Δαυίδ για like farming ή πιο απλά για τερτίπια που χρησιμοποιούν απατεώνες που έχουν μεγάλο ακροατήριο στο διαδίκτυο για να κερδίσουν χρήματα. «Αυτά είναι κακίες και συκοφαντίες και δεν θα διστάσω να κινηθώ νομικά εναντίον όσων συνεχίσουν να τα λένε. Κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και πετάνε λάσπη» αναφέρει και προσθέτει: «Απλώς έκανε αίσθηση το γεγονός ότι ένας άσημος 24χρονος κατάφερε να έχει τόσους πολλούς ανθρώπους να τον ακολουθούν και λένε όσα λένε. Η ημιμάθεια είναι χειρότερα από την αμάθεια». Ο Δαυίδ παραδέχεται, ωστόσο, ότι έχει κερδίσει χρήματα από το facebook. «Γενικώς έχω βγάλει χρήματα από το facebook. Όχι όμως από τη συγκεκριμένη σελίδα. Με έχουν προσεγγίσει πολλοί και μου ζητούν να τους διαφημίσω έναντι χρημάτων. Ξενοδοχεία, ταβέρνες, πολλοί. Δεν θέλω, όμως, να λερώσω τη σελίδα μου. Δεν έχω ανάγκη τα 100 ευρώ» αναφέρει.

«Στην Tv είναι άλλοι 1000. Στο facebook είναι ένας»

Όπως αναφέρει στο Thestival ο Δαυίδ, στόχος του είναι να κάνει προσεκτικά βήματα, με μεθοδικότητα, αλλά και έμφαση στην ποιότητα. Δεν εκβιάζει καταστάσεις και δεν επιζητά την προβολή. Παρότι, όπως υποστηρίζει, έχει τηλεοπτικές προτάσεις για να εμφανιστεί σε πανελλαδικά κανάλια, επιλέγει προς το παρόν την ασφάλεια του facebook. «Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ποιότητα. Δεν επιδιώκω την προβολή και την επιβεβαίωση. Όλα είναι προγραμματισμένα. Ξέρω τι θα συμβαίνει σε δύο χρόνια. Δεν το εκβιάσω. Αυτό που προέχει τώρα, είναι να εκδώσω μέσα στον Οκτώβρη το βιβλίο που ετοιμάζω, το οποίο και θα πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις και τον έρωτα».

Όσο για τα τηλεοπτικά σχέδια που έχουν άλλοι για τον ίδιο; Προς το παρόν τα απορρίπτει. «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Στην τηλεόραση είναι άλλοι 1000. Στo facebook ένας. Εγώ είμαι παιδί του διαδικτύου. Από εκεί γεννήθηκα και παίζω στη δική μου έδρα» ξεκαθαρίζει.

Θεσσαλονίκη είσαι μια...

Αρνητικός εμφανίζεται ο Δαυίδ και στο ενδεχόμενο μετακόμισης στην Αθήνα, παρότι, όπως λέει, αυτό που κάνει μπορεί να το κάνει από παντού. «Δεν γεννήθηκα εδώ, αλλά μεγάλωσα εδώ. Εδώ είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Μ' αρέσει που η Θεσσαλονίκη είναι σαν ένα μεγάλο χωριό. Βγαίνει στο κέντρο, χαιρετάς γείτονες και φίλους και αν χρειαστείς βοήθεια τρέχουν τόσοι άνθρωποι να σε βοηθήσουν».

Θετική άποψη έχει και για τον δημαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, παρά το γεγονός ότι, όπως λέει, "πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι που θα είναι ανικανοποίητοι". Σε ότι αφορά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τοποθετεί τον εαυτό του... κάπου στη μέση! "Δεν είμαι των άκρων. Θέλω να βρίσκομαι στη μέση. Κανένα κόμμα δεν με γεμίζει. Τοποθετούμαι ενάντια σε όλους" λέει.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα γι' αυτόν, δεν έχει παρά να μιλήσει μαζί του στη σελίδα του David Avramidis Official Page. Ο Δαυίδ διαβάζει μηνύματα και σχόλια και απαντά σε όσους θέλουν να τον συμβουλευτούν. Αν πάλι είστε... από τους άλλους, να ξέρετε ότι η καζούρα είναι δεκτή, αλλά "οι κακεντρεχείς μπλοκάρονται"!.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ