2014-09-13 03:16:08
Φωτογραφία για Επαφές Γιαννάκη Ομήρου στο Όσλο
Διμερείς επαφές με ομολόγους του είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνεχίζονται στο Όσλο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου είχε συγκεκριμένα συναντήσεις με την Πρόεδρο της Γερουσίας της Ολλανδίας Ankie Broekers-Knol, τον Πρόεδρο της Βουλής της Σλοβακίας. Pavol Paška, τον Πρόεδρο της Βουλής της Κροατίας Josip Leko, τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Ivan Melnikov και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας Vangjel Dule.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αντηλλάγησαν μεταξύ άλλων απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.  Υπογραμμίστηκε επίσης εκατέρωθεν η σθεναρή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των χωρών αυτών με την Κύπρο, τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο και στο γενικότερο διμερές επίπεδο.

Ο κ. Ομήρου είχε επίσης ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Anne Brasseur.  Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε, ανάμεσα σ’ άλλα, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα θεσμικά όργανά του στη διατήρηση της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά και σ’ ότι αφορά στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ