2014-09-13 09:24:09
Φωτογραφία για Στην Ιαπωνία θα τρώνε μαύρο... χάμπουργκερ
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Ιάπωνες ξεχωρίζουν σε πολλούς τομείς. Πρώτα απ' όλα στην τεχνολογία, έπειτα στην μηχανοκίνητη βιομηχανία και τέλος στα καρτούν.

Προφανώς, όμως, αυτά δεν είναι αρκετά. Ήθελαν να κάνουν την διαφορά και στον τομέα της γαστρονομίας. Μπορεί να μην δημιούργησαν το τέλειο, εξωτικό πιάτο, αλλά σίγουρα προκάλεσαν αντιδράσεις.

Πιθανότατα, απλά σκέφτηκαν ότι το κλασικό χάμπουργκερ είχε γίνει πολύ βαρετό. Και ότι οι παραλλαγές που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς, με κοτόπουλο ή διπλό μπιφτέκι ή τρία ψωμάκια, δεν ήταν αρκετές.

Έτσι, η εταιρεία Burger King Japan αποφάσισε να φτιάξει τα δικά της μπέργκερ, για να κάνει την απόλαυσή τους περισσότερο εντυπωσιακή και λιγότερο συνηθισμένη. Τι διαφορετικό έχουν αυτά; Είναι μαύρα!

Πρέπει να πούμε ότι σαν ιδέα δεν είναι νέα, αφού πρώτα την είχαν λανσάρει τα McDonald's της Ιαπωνίας. Όμως η Burger King Japan την πήγε ένα βήμα παρακάτω, αφού η πρώτη απόπειρα είχε μόνο μαύρα ψωμάκια. Και δεν εννοούμε το μαύρο ψωμί, ολικής άλεσης, που έχουμε συνηθίσει εμείς...


Βγήκε σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Το ένα λέγεται Kuro Diamond και το άλλο Kuro Pearl, όπου Kuro σημαίνει μαύρο. Πώς, όμως, κατάφεραν να κάνουν τα ψωμάκια, το τυρί και τη σάλτσα μαύρα;

Το ξεχωριστό Kuro PearlΚαι το σπέσιαλ Kuro Diamond

Ίσως αν το διαβάσετε, δεν θα θελήσετε να τα δοκιμάσετε, επειδή θα σας φανεί πολύ παράξενο, αλλά τα συστατικά που άλλαξαν το χρώμα του μπέργκερ χρησιμοποιούνται συχνά στην ιαπωνική κουζίνα ως πρόσθετα τροφίμων.

Έτοιμοι; Τα ψωμάκια και το τυρί έχουν αλλάξει χρώμα με τη βοήθεια του μπαμπού ξυλάνθρακα, το μπιφτέκι περιέχει μαύρο πιπέρι αντί λευκού, ενώ στη σάλτσα από κρεμμύδι και σκόρδο έχει προστεθεί μελάνι σουπιάς. Το τυρί από κίτρινο έχει γίνει μαύρο με τη βοήθεια του μπαμπού ξυλάνθρακα

Ακούγεται λίγο... περίεργο να το πούμε; Μπορεί να είναι και γευστικό. Ακόμα δεν το ξέρουμε, αφού δεν έχουν βγει στην αγορά. Σύντομα, όμως, θα το μάθουμε. Η παρουσίαση και οι προσφορές των νέων προϊόντων στα καταστήματα

Η πώλησή τους στα καταστήματα της εταιρείας θα ξεκινήσει στο τέλος αυτού του μήνα, όμως, δεν θα κυκλοφορούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσοι προλάβουν, πρόλαβαν.

Καλή χώνεψη!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ