2014-09-13 17:24:10
Φωτογραφία για Θα μπορεί να αγωνιστεί ο Πιστόριους στους Παραολυμπιακούς του 2016
Θα επιτραπεί η συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στον Όσκαρ Πιστόριους, εφόσον δεν θα είναι φυλακισμένος όπως αποκάλυψε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Ο 27χρονος αθλητής κρίθηκε χθες ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για το φόνο της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ, καθώς το δικαστήριο υποστήριξε ότι έγινε από λάθος.

Η ανακοίνωση της ποινής θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου, αλλά αν ο Πιστόριους έχει εκτίσει την ποινή του, θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κρεγκ Σπενς τόνισε ότι η σκέψη όλων στην Επιτροπή βρίσκεται κοντά στους οικείους της αδικοχαμένης Ρίβα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα εμποδίσουν τον Πιστόριους εάν έχει εκτίσει την ποινή του και θέλει να αγωνιστεί στο Ρίο.

«Δεν μπορούμε να του κλείσουμε το δρόμου», δήλωσε ο Σπενς. «Με την προϋπόθεση ότι θα έχει υπηρετήσει την ποινή του θα είναι ελεύθερος να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς του 2016. Ο Όσκαρ πρώτα θα χρειαστεί να αποφασίσει αν θέλει να αγωνιστεί και στη συνέχεια θα πρέπει να επιλεγεί από την Νοτιοαφρικανική Παραολυμπιακή Επιτροπή», σημείωσε ο Σπενς στο BBC.

«Εάν δεν έχει πλέον ποινή, τότε η μπάλα θα είναι στο γήπεδό του», πρόσθεσε.

Ο νοτιοαφρικανός δρομέας με το προσωνύμιο Blade Runner έχει κερδίσει έξι χρυσά μετάλλια σε τρεις Παραολυμπιάδες και έγραψε ιστορία όταν έγινε ο πρώτος αθλητής με προσθετικά μέλη που διαγωνίστηκε σε κανονικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ