2014-09-15 06:49:09
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο επόμενος στη λίστα των αποκεφαλισμών της ISIS;
Στο τέλος του βίντεο, όπως στις δύο προηγούμενες φρικιαστικές εκτελέσεις, παρουσιάζεται ως... επόμενο θύμα άλλος όμηρος. Πρόκειται για τον Βρετανό όμηρο Alan Henning, τον οποίο ο εκτελεστής απειλεί ότι θα σκοτώσει εάν η Βρετανία «συνεχίσει να υποστηρίζει» τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS).

Ένας ακτιβιστής στη Συρία υποστήριξε μιλώντας σε Ολλανδό δημοσιογράφο ότι πριν ένα χρόνο συνάντησε τον Henning σε μια φυλακή της ISIS. Ο ακτιβιστής είπε ότι ενώ ήταν στη φυλακή, οι απαγωγείς έφεραν τον Alan Henning και πέρασαν μαζί μια μέρα και μια νύχτα στο ίδιο ΚΕΛΊ. Ο Henning φάνηκε να είναι σε καλή διάθεση γιατί πίστευε ότι επειδή είχαν σημαντικό έργο στην περιοχή θα τον άφηναν ελεύθερο. Είπε ότι ήταν από το Μάντσεστερ και ότι εργαζόταν για μια «μουσουλμανική ΜΚΟ." Η φυλακή ήταν στην Ad-Dana, μια πόλη περίπου 24 μίλια από το Χαλέπι, στη Συρία.

Αντί όμως να απελευθερώσουν τον Henning, ο ακτιβιστής είπε ότι η ISIS τον πήρε στην Raqqa, τη συριακή πόλη που η ISIS έχει ανακηρύξει σε "Ισλαμικό Κράτος." Ο Σύριος ακτιβιστής κατάφερε αργότερα να διαφύγει όταν ο συριακός στρατός επιτέθηκε στην Ad-Dana.


Ένας χρήστης του Twitter που υπογράφει ως SaiyanSyrian επιβεβαιώνει την ιστορία του ακτιβιστή που μίλησε σε Ολλανδό δημοσιογράφο.

"Ο άντρας που απειλεί η ISIS να αποκεφαλίσει είναι ένας ακτιβιστής που ήταν με Βρετανούς φιλάνθρωπους για να βοηθήσουν τους Σύριους"

"Θεέ μου, τον ξέρω αυτό τον άντρα"

"Ο Άλαν Χένινγκ είναι ένας Βρετανός ακτιβιστής που βοηθούσε πρόσφυγες στο Idlib και απήχθη στην Al Dana από την ISIS όταν κατέλαβαν την πόλη"
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ