2014-09-15 23:49:49
Φωτογραφία για Ο εθελοντισμός διαβατήριο για τα παιδιά που νοσηλεύονται
Είναι γνωστό ότι εν καιρώ μνημονίων και συνεχών περικοπών η δημόσια υγεία της χώρας νοσεί. Μέσα στο κλίμα αυτό, ομάδες ευαισθητοποιημένων πολιτών αναλαμβάνουν δράση και συνωμοτούν, προσφέροντας εθελοντική εργασία με κέφι και πρωταρχικό σκοπό την καλυτέρευση των συνθηκών στα Δημόσια Κέντρα Υγείας.

Ζωντανό παράδειγμα μιας τέτοιας ενέργειας είναι αυτό της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Κορίνθου, όπου μετά τη μετακόμισή της στο καινούργιο κτήριο του νοσοκομείου το 2002, ο χρόνος δεν μπορούσε πλέον να κρύψει τα εκφυλιστικά του σημάδια, με αποτέλεσμα περισσότερο από ποτέ να χρειάζεται μια γενναία ένεση αναζωογόνησης. Η εν λόγω Κλινική, όχι μόνο καλείται να αναλάβει τη νοσηλεία παιδιών του νομού Κορίνθου αλλά και των όμορων νομών Αργολίδας και Αρκαδίας, λόγω υπολειτουργίας των αντιστοίχων Κλινικών. Από τον Απρίλιο του 2014 και με την ανάληψη της νέας Διεύθυνσης της Παιδιατρικής Κλινικής, τον ενθουσιασμό του ειδικευόμενου προσωπικού, ειδικευμένων παιδιάτρων και νοσηλευτικού προσωπικού, άρχισε να κυκλοφορεί η «φήμη» ότι η Κλινική θα άλλαζε ριζικά.


Καταλύτης για την μετουσίωση της ιδέας σε πράξη, αποτέλεσε η έμπρακτη σε όλους τους τομείς υποστήριξη και αρωγή της Διοίκησης και συγκεκριμένα του Διοικητή του Γ. Ν. Κορίνθου. Το μόνο που έμενε να βρεθεί ήταν ο φορέας που θα αναλάμβανε αυτό το δύσκολο έργο. Όλοι συμφώνησαν, ότι δεν υπήρχε ιδανικότερος, από τη μοναδική στην χώρα μας εθελοντική ομάδα καλλιτεχνών που ασχολείται με παιδιά, την ομάδα των χρωμάτων και των θαυμάτων, τους εθελοντές «Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά». Έτσι το σύνηθες μουντό και άχρωμο νοσοκομειακό περιβάλλον της Παιδιατρικής Κλινικής, μετατράπηκε σε ένα ταξίδι στον κόσμο και κάθε ένας από τους 5 θαλάμους νοσηλείας μια επίσκεψη και σε μία διαφορετική ήπειρο. Επιστρατεύτηκαν κοάλα και καγκουρώ από την Αυστραλία, ιπποπόταμοι, λιοντάρια και κροκόδειλοι από την Αφρική, εξωτικές παγόδες και panda από την Ασία, ινδιάνοι από την Αμερική και παραμυθένια κάστρα με ανεμόμυλους από την Ευρώπη. Χάρη στην έμπρακτη αγάπη όλων των εμπλεκομένων για το παιδί και τον απαράμιλλο «επαγγελματικό» εθελοντισμό των καλλιτεχνών, μέσα σε λίγες ημέρες τρενάκια άρχισαν να ξεπροβάλλουν στο διάδρομο και αερόστατα στην αίθουσα αναμονής έτοιμα να ταξιδέψουν… ακόμη και τους γιατρούς!

Επόμενος στόχος? Μα φυσικά τα παιδικά τραγούδια και τα νανουρίσματα.. Γιατί στην άχρωμη καθημερινότητά μας εν μέσω κρίσης, αρκεί λίγο χρώμα και καλή διάθεση για να φέρουμε και πάλι το χαμόγελο στα πρόσωπα των μικρών ασθενών…

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», είναι ένα πιστοποιημένο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε επίσημα το 1983, από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Έως σήμερα έχει βοηθήσει ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.000 παιδιά, επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.
NewsRoom
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ