2014-09-17 04:04:09
Φωτογραφία για Οι Σκωτσέζοι  ανησυχούν για τους αβέβαιους φορολογικούς συντελεστές
Μια ψήφος υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας θα μπορούσε να κάνει τους εκατομμυριούχους της χώρας να φύγουν στην Αγγλία, με έναν... στους επτά βαθύπλουτους Σκωτσέζους πιθανό να φύγουν, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για την αβεβαιότητα σχετικά με το φορολογικό καθεστώς και την οικονομική σταθερότητα σε μια ανεξάρτητη Σκωτία, η οποία θα μπορούσε να ωθήσει τους πλουσίους έξω από τη χώρα σε περίπτωση που βγει το "Ναι" στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Επιπλέον, πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Σκωτίας διευθύνουν επιχειρήσεις που εδρεύουν στα νότια των συνόρων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να κινηθούν στην Αγγλία, αν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα παράδειγμα είναι η Michelle Mone, ιδρυτής της εταιρείας σουτιέν Ultimo, η οποία έχει ορκιστεί να μετακινήσει την έδρα της εταιρείας της, στην Αγγλία, αν η Ένωση σπάσει και ισχυρίζεται ότι είναι «πολύ πολύ φοβισμένη», με την προοπτική της ανεξαρτησίας.


Οι αποκαλύψεις ήρθαν σε μια έκθεση που συντάχθηκε από το περιοδικό και την εταιρεία συμβούλων Spear του WealthInsight για τις πιθανές επιπτώσεις σε 22.000 εκατομμυριούχους της Σκωτίας μιας ψηφοφορίας με το "Ναι" να υπερτερεί.

Περίπου το 15 ​​τοις εκατό των πλουσιότερων Σκωτσέζων, με συνολική καθαρή αξία £ 8δις, έχουν την κύρια επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Αγγλία, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα πιθανό να αφήσουν τη Σκωτία.

Επιπλέον, η αβεβαιότητα σχετικά με θέματα όπως το νόμισμα και τους μελλοντικούς φορολογικούς συντελεστές πρόκειται να φέρει τους εκατομμυριούχυς για να αναζητήσουν την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την έκθεση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ