2014-09-17 08:46:07
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Οι αλλαγές που προετοιμάζει για τους συμβεβλημένους γιατρούς
Μετά το πλαφόν στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις, ο ΕΟΠΥΥ προετοιμάζει σχέδιο ριζικών αλλαγών και για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς.

Αφού έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους οι υπάρχουσες συμβάσεις, ο ΕΟΠΥΥ έχει μπροστά του 3,5 μήνες για την κατάρτιση του νέου προγραμματισμού για τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του συστήματος των συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς προέκυψε από το γεγονός ότι σε 5 νομούς της χώρας ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει σύμβαση με κανένα γιατρό, γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους γιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Με βάση τη μελέτη που έχει ήδη γίνει, ο ΕΟΠΥΥ προσανατολίζεται στην υπογραφή συμβάσεων ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν ήδη καταγραφεί σε κάθε νομό της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγεγραμμένες ανάγκες ανά ειδικότητα θα καθορίσουν τον αριθμό των γιατρών με τους οποίους θα συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των ιατρικών επισκέψεων των ασφαλισμένων του.


Με αυτό τον τρόπο, σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να μειωθεί ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών και σε άλλες να αυξηθεί ή να υπάρξουν αυξομειώσεις στο όριο των 200 επισκέψεων το μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Αυτονόητο για τον ΕΟΠΥΥ είναι ότι ο αριθμός των γιατρών που θα προσκληθούν να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και η κατανομή των επισκέψεων θα είναι σε άμεση συνάρτηση με τις δομές του ΠΕΔΥ.

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/item/319041-eopyy-oi-allages-pou-proetoimazei-gia-tous-symvevlimenous-giatroys#ixzz3DY6AzhrO
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ