2014-09-18 09:47:35
Φωτογραφία για Ένα σπουδαίο ΑΠΟΕΛ κοίταξε στα μάτια τη Μπαρτσελόνα
Εμφάνιση σπουδαίας ευρωπαϊκής ομάδας πραγματοποίησε το ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Καμπ Νόου», το οποίο... παρά την ήττα με 1-0 (28’ Πικέ) είδε στα μάτια το «μεγαθήριο» Μπαρτσελόνα, έπαιξε στα ίσια τους «Μπλαουγκράνα», ενώ βρήκε και κάποιες ευκαιρίες τις οποίες θα μπορούσε να «τελειώσει» αν ήταν πιο ψύχραιμο. Το σύνολο του Γιώργου Δώνη ήταν άψογο και στάθηκε εξαιρετικά, ιδίως στο μεσοαμυντικο κομμάτι.

Εικόνα αγώνα:

Αν και όλοι θα περίμεναν ένα δυναμικό και επιβλητικό ξεκίνημα από την Μπαρτσελόνα, το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που δημιούργησε την πρώτη επικίνδυνη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Αλωνεύτης έβγαλε την μπαλιά από τα δεξιά στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα μέχρι και την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά στο 12ο λεπτό λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι μετά από την εκτέλεση φάουλ του Μέσι από καλό σημείο, με τον Πάρντο όμως να πραγματοποιεί μια εκπληκτική απόκρουση.


Στη συνέχεια του παιχνιδιού και μέχρι το σημείο που η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό με κεφαλιά του Πικέ, οι «Μπλαουγκράνα» πέρα από ένα σουτ του Νεϊμάρ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο δεν δημιούργησαν κάτι το ιδιαίτερο.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι και το τέλος του πρώτου σαρανταπεναλέπτου, με τον Μέσι να φτάνει για ακόμη μια φορά κοντά στο γκολ, αλλά ο Πάρντο στέρησε και πάλι κάτι τέτοιο από τον Αργεντινό.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι όσο πιο νωρίς γίνεται, κλείνοντας το ΑΠΟΕΛ στο δικό του μισό και ψάχνοντας με διάφορους τρόπους να πετύχει και δεύτερο γκολ. Παρ’ όλη την πίεση της Ισπανικής ομάδας όμως, ήταν οι «γαλαζοκίτρινοι» και πάλι αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ και πάλι με τον Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός βρέθηκε στην περιοχή των «μπλαουκράνα» σταμάτησε την μπάλα, την κατέβασε αλλά το σουτ του κόντραρε στο πόδι ο Μπαρτρά και πέρασε κόρνερ.

Η Μπαρτσελόνα εξακολουθούσε να κρατάει μπάλα και να πιέζει, αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κάτι το ιδιαίτερο, αντιθέτως η ομάδα του Γιώργου Δώνη δημιούργησε καλύτερη προϋπόθεση για κάτι καλό, αλλά η πάσα του Μαντούκα, όταν βγήκαν τρεις με δύο σε αντεπίθεση, δεν ήταν η καλύτερη στον Βινίσιους.

Ο Λουις Ενρίκε πέρασε στο παιχνίδι και τον Ινιέστα, γνωρίζοντας πως όσο υπήρχε αυτό το «εύθραυστο» 1-0 το ΑΠΟΕΛ μπορούσε από στιγμή σε στιγμή να κάνει την ζημιά.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα έμελλε να γίνουν ακατάλληλα για καρδιακούς, με τον Ραμίρες και τον Νεϊμάρ να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά και τον Μαντούκα λίγα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη να χάνει την ευκαιρία του αγώνα και τον Τερ Στέγκεν να πραγματοποιεί την απόκρουση του παιχνιδιού.

Γκολ δεν μπήκε όμως και έτσι το 1-0 το οποίο διαμορφώθηκε από το 28ο λεπτό παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ