2014-09-18 09:59:59
Φωτογραφία για Εγκαινιάζεται και γίνεται πόλος έλξης το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου
Την αναβάθμιση και μετεξέλιξη της εικόνας του Μουσείου του Πύργου και του περιβάλλοντα χώρου, σε ένα... σημείο πολιτισμού με καθημερινή επισκεψιμότητα και με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης γενικότερα στην πόλη του Πύργου, ετοίμαζεται να υλοποιήσει ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες Τετάρτη τον χώρο του Μουσείου με τον διοικητή της Τροχαίας Πύργου, Βαγγέλη Αναγνωστάκη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέα Σκαρτσιάρη και παράγοντες του δήμου.

Η χθεσινή επίσκεψη του δημάρχου στο Μουσείο του Πύργου έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή των εγκαινίων του κτηρίου που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 3 Οκτωβρίου από τη δημοτική αρχή και προκειμένου να υπάρξει σωστή οργάνωση ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Η παρουσία του διοικητή της Τροχαίας Πύργου, Βαγγέλη Αναγνωστάκη, αφορούσε την ενημέρωσή του αφενός μεν για τη λειτουργία του χώρου και αφετέρου για την οργάνωση από τροχονομικής άποψης και ρύθμιση της κυκλοφορίας των γύρω οδών.


Όπως ανέφερε ο κ. Λιατσής, αναμένεται στην τελετή των εγκαινίων να παρευρεθεί και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κάτι που θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες, ενώ για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας επεσήμανε πως θα γίνουν κυκλοφοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το μουσείο και ο ίδιος θα κάνει δεκτές οποιεσδήποτε εισηγήσεις από την Τροχαία που αφορούν τις συγκεκριμένες θέσεις.

«Παραγγείλαμε κάποιους κώνους για να τους βάλουμε στη ρύθμιση κυκλοφορίας στο κέντρο του Πύργου και θα κάνουμε παρέμβαση κυκλοφοριακή στο Μουσείο απαγορεύοντας την οποιαδήποτε στάθμευση στην οδό Διάκου που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ενώ θα δεχτώ εισηγήσεις της Τροχαίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόθυμο τρόπο που η Τροχαία με τον διοικητή της ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης από πλευράς κυκλοφοριακής ρύθμισης. Όπου δούμε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη χωλαίνει, θα κοιτάξουμε να κάνουμε τροποποιήσεις, θα βαδίσουμε με βάση τη μελέτη και ποντάρουμε σε αυτό που βλέπουμε. Ένας υπεράξιος αξιωματικός της Αστυνομίας βρίσκεται επικεφαλής της Τροχαίας Πύργου και δείχνει διάθεση να βοηθήσει», ανέφερε ο κ. Λιατσής.

Πόλος έλξης το ιστορικό κέντρο του Πύργου

Ο δήμαρχος του Πύργου, επίσης, τόνισε πως άμεση προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι όχι μόνο η ανάδειξη του Μουσείου της πόλης αλλά και γενικότερα του ιστορικού της κέντρου που θα επιχειρήσει να το συνδέσει με την παρουσία των κρουαζιέρων στο Κατάκολο.

«Όταν ξεκίνησα τη διαδικασία του μουσείου πριν από χρόνια, έλεγα τότε ότι κλείνω τα μάτια και βλέπω τουρίστες να πηγαινοέρχονται. Άμεση προτεραιότητα δική μου είναι να συνδέσουμε την κρουαζιέρα με τον Πύργο και θα χρησιμοποιήσουμε ως πόλο έλξης το ιστορικό κέντρο στο σύνολό του, Αγία Κυριακή, Δημαρχείο και Μουσείο. Το Μουσείο όχι όπως είναι σήμερα αλλά όπως θα γίνει», σημείωσε ο κ. Λιατσής.

Χωρίς πυρασφάλεια το θέατρο «Απόλλων»

Όπως αποκάλυψε την Τετάρτη στις δηλώσεις του ο κ. Λιατσής, ένα σοβαρό πρόβλημα που εντόπισε, ύστερα από αιτήματα, η τεχνική Υπηρεσία του δήμου είναι η έλλειψη άδειας λειτουργίας και πυρασφάλειας στο θέατρο «Απόλλων», που έχει λήξει εδώ και τρία περίπου χρόνια.

«Περιμένω απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών για την λειτουργία του θεάτρου Απόλλων γιατί έχουμε πολλές αιτήσεις. Το θέατρο δεν έχει πυρασφάλεια και άδεια λειτουργιάς και αν γίνει ένα ατύχημα είμαστε υπόλογοι. Αυτά τα μάθαμε τώρα και διαπιστώσαμε πως η άδεια έχει λήξει 2-3 χρόνια», ανέφερε ο κ. Λιατσής.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ