2014-09-19 16:46:27
Φωτογραφία για Δήμος Πύργου: Τη Δευτέρα καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα
Ξεκινά τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων σε 1.757 Ηλείους δικαιούχους συνολικού ύψους 1.423.634,88 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε χθες, πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, πρόκειται για την καταβολή των επιδομάτων που αφορούν το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου.

Αναλυτικότερα το ποσό της συνολικής επιδότησης θα διατεθεί σε 242 τυφλούς, 74 κωφάλαλους, 260 με βαριά νοητική καθυστέρηση, 137 με Μεσογειακή αναιμία, aids και αιμορροφιλία, 796 με βαριές αναπηρίες, 4 σπαστικά, 10 παραπληγικούς ανασφάλιστους, 36 παραπληγικούς του δημοσίου, 133 με προβλήματα κίνησης και σε 65 παιδιά που βρίσκονται σε προστασία.

Αξιολόγηση αιτήσεων

Εξάλλου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Αγγελακοπούλου εντός του μήνα θα ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη στήριξη τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατά τους χειμερινούς μήνες
. «Το μήνα που διανύουμε, προσφέρονται είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης του θερινού εξαμήνου. Ήδη εξυπηρετήθηκαν 114 οικογένειες από τον Απρίλιο έως και το Σεπτέμβριο ενώ από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και διάθεση προϊόντων στους δικαιούχους του χειμερινού εξαμήνου. Ταυτόχρονα θα αναζητήσουμε τρόπους ώστε να εξασφαλίσουμε τα προϊόντα που ενδεχομένως λείπουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών».

Επιπλέον, ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφθεί και το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου προκειμένου να ελέγξει και τα αποθέματα σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή του προηγούμενου υπεύθυνου λειτουργίας.

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ