2014-09-20 05:33:04
Φωτογραφία για Η λίρα κέρδισε 2 σεντ έναντι του δολαρίου
Άλμα της στερλίνας από € 1,26 στο € 1,28 - στο υψηλότερο επίπεδο έναντι του ενιαίου νομίσματος σε δύο χρόνια - αλλά τώρα διαπραγματεύεται στα € 1,27

Η λίρα κέρδισε 2 σεντ έναντι του δολαρίου στα 1,65 δολάρια στην αρχή, αλλά αργότερα υποχώρησε πίσω στο 1,63 με το δολάριο

Η λίρα αυξήθηκε σε δύο υψηλά έτους μετά την ανακούφιση για το ότι οι ψηφοφόροι της Σκωτίας αποφάσισαν να απορρίψουν την ανεξαρτησία κάτι που σάρωσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Οι έμποροι πουν φοβόντουσαν τα οικονομικά σύννεφα για ενδεχόμενη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου φόρτωσαν λίρα η οποία αυξήθηκε από € 1,26 σε 1,28 - το υψηλότερο επίπεδο σε δύο χρόνια - και από 1,63 σε1,65 έναντι του δολαρίου. Αλλά καθώς η προσοχή στράφηκε στις εντάσεις στην ένωση που πρέπει τώρα να αντιμετωπιστούν, και η στερλίνα υποχώρησε στο € 1,27 και στα $ 1,63.

Οι μετοχές της Royal Bank of Scotland αυξήθηκαν 3 τοις εκατό.

Ο Ευρωπαϊκή οικονομολόγος Azad Zangana, δήλωσε:« Η είδηση ​​ήρθε ως ανακούφιση για τους επενδυτές και για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η αβεβαιότητα για την κατανομή των εθνικών στοιχείων του ενεργητικού και του χρέους, και για τις ρυθμίσεις του νομίσματος μιας ανεξάρτητης Σκωτίας είχε βάρύτητα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ιδίως όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σκληρή αναμέτρηση ».

Dailymail
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ