2014-09-20 05:00:10
Φωτογραφία για Η “ουρά” της συνάντησης του προεδρικού
Αυτό το οποίο δεν μπορεί να κατανοηθεί και αποτελεί την “ουρά” της σημερινής συνάντησης στο προεδρικό είναι η συμφωνία ”για διάλογο των συντεχνιών για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών…”.

Απ’ ότι είναι γνωστό οι συντεχνίες εκπροσωπούν εργαζόμενους και τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους συμφέροντα. Επομένως το να δεχθείς να συζητήσεις ως συντεχνίες την τάχατε εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών είναι ωσάν και αποδέχεσαι ότι οι μισθοί των εργαζομένων είναι η αιτία που τα δημόσια οικονομικά είναι στεβλωμένα. Η Κυβέρνηση ως τοποτηρητής της τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων όταν μιλούν για εξυγίανση το μόνο που εννοούν είναι η μείωση μισθών και συντάξεων που αποτελεί το “φάρμακο” για ότι κακό συμβαίνει στην οικονομία και στην κοινωνία.

Επομένως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν κυριολεκτικά τραπεί εις άτακτο φυγή βάζοντας κυριολεκτικά την ουρά στα σκέλια δεχόμενοι ουσιαστικά την “εξορθολογιστική” διαπραγμάτευση μισθών και συντάξεων στα πλαίσια ενός διαλόγου εκχωρήσεων και υποχωρήσεων.


Οι ανόητες ανακοινώσεις της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ

Είναι να σε πιάνει εκνευρισμός με τις ανόητες και εκτός θέματος ανακοινώσεις της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ που αυτή τη στιγμή αποτελεί το Δούρειο Ιππο Κυβέρνησης-τρόικα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Καλά κάνει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ούτε καν να μιλά και να παρουσιάζεται γιατί το μόνο που πετυχαίνει είναι η απαξίωση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και της ευρύτερης κοινωνίας. Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ως πιστό προεδρόσκυλλο μας επανέλαβε και πάλι το γνωστό τροπάρι “οι εκπαιδευτικοί έχουν συνεισφέρει αρκετά στην ανοικοδόμηση της οικονομίας...”. Δηλαδή ευθυγραμμίζεται πλήρως με το προεδρικό στο ότι “το πρόβλημα της οικονομίας ήταν το δημόσιο μισθολόγιο” και ότι οι αποκοπές και μειώσεις είναι λίγο πολύ κινήσεις προς την ορθή κατεύθυνση”.

Αυτή τη στιγμή απαιτείται η σύμπτυξη ευρύτερου κοινωνικού μετώπου ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και του κοινωνικού στραγγαλισμού στις οποίες η ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ - ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ) είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη και υποταγμένη.

ΥΓ: Η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ πρέπει να καθορίσει τη θέση της. Θα συμπορευθεί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα ή θα αποτελεί το μόνιμο ουραγό της ΑΛΛΑΓΗΣ και της Κυβέρνησης συρόμενη από την ιδιοτελή ατζέντα του Θέμη; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ