2014-09-20 05:56:08
Φωτογραφία για Οι 15 καλύτερες ατάκες της Lady Gaga!
Η ανατρεπτική Lady Gaga έρχεται στην Αθήνα, σε μία συναυλία που υπόσχεται να ταράξει τα νερά και σκεφτήκαμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να θυμηθούμε κάποιες από τις καλύτερες ατάκες της Μεγαλωμένη συντροφιά με ένα πιάνο, δώρο του πατέρα της, η Lady Gaga ή αλλιώς η Stefani Germanotta όπως είναι το αληθινό της όνομα, βρίσκεται από μικρή ηλικία κοντά στη μουσική. Γράφει τραγούδια, ακολουθεί μουσικές σπουδές, φτιάχνει συγκρότημα και σιγά-σιγά προσπαθεί να εισχωρήσει στη μουσική κοινότητα που θα της δείξει τον δρόμο για να βγει από την ανωνυμία. Αυτό ήταν άλλωστε το ζητούμενο όπως και η ίδια έχει δηλώσει: να γίνει γνωστή.

Μπορεί το «όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις» να έχει γίνει πια καραμέλα στο στόμα των περισσοτέρων ή μία φράση παρηγοριάς σε αποτυχημένες απόπειρες, για την Lady Gaga όμως φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το 2008 λανσάρεται ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς της και τα φώτα πέφτουν πάνω της. Εκτός από τη μουσική, κατάφερε να εμπνευστεί μία «περσόνα», εκκεντρική και διαφορετική, να δημιουργήσει έναν τύπο καλλιτέχνη που δύσκολα περνάει απαρατήρητος και τελικά μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια να γίνει μία από τις πιο πολυσυζητημένες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της εποχής μας.


Κάποιοι την κατηγόρησαν για άφωνη, άλλοι την θεώρησαν ψυχικά ασταθή, άλλοι αντέδρασαν στις υπερβολικές της εμφανίσεις ενώ άλλοι υποστήριξαν πως ό,τι κι αν κάνει δεν θα καταφέρει να φτάσει ποτέ την Madonna. Η Lady Gaga όμως, παλεύει για τα όνειρά της, κάνει αξιοζήλευτες και ανατρεπτικές συνεργασίες, δημιουργεί μοναδικά κα πρωτότυπα βίντεο κλιπ και μεταμορφώνεται στο νέο pop είδωλο της εποχής. Και όλα αυτά με την αμέριστη στήριξη της gay κοινότητας που όπου και η ίδια παραδέχεται χωρίς αυτήν δεν θα βρισκόμουν εδώ που είμαι σήμερα.

Μέχρι λοιπόν να την απολαύσουμε στη σκηνή του ΟΑΚΑ, είναι μία καλή ευκαιρία να θυμηθούμε κάποιες από τις καλύτερες ατάκες της και να δούμε αν μπορούμε τελικά να διεισδύσουμε περισσότερο στην προσωπικότητά της για να καταλάβουμε τι σόι άνθρωπος είναι.

Απολαυστική:

«Μερικές γυναίκες επιλέγουν να ακολουθήσουν τους άντρες τους, και μερικές γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Αν αναρωτιέστε ποιον δρόμο να διαλέξετε, να θυμάστε ότι η καριέρα σας δεν θα σας πει δεν μου αρέσετε πια».

«Είχα έναν φίλο που μου είπε ότι ποτέ δεν θα πετύχω, δεν πρέπει να προσπαθώ για βραβείο Grammy, τα τραγούδια μου δεν θα αναγνωριστούν ποτέ, και ότι ελπίζει ότι θα αποτύχω. Του απάντησα «Κάποια μέρα, όταν δεν θα είμαστε μαζί, δεν θα είσαι σε θέση να παραγγείλεις ένα φλιτζάνι να ακούσεις ή να δεις εμένα».

«Η αγάπη είναι σαν ένα τούβλο. Μπορείς να οικοδομήσεις ένα σπίτι, ή να βουλιάξεις ένα νεκρό σώμα».

«Δεν μπορούν να με φοβίσουν, αν τους φοβίσω πρώτη εγώ».

«Οι άνθρωποι πάντα θα λένε… οπότε ας τους δώσουμε κάτι να ασχολούνται»

«Ξέρεις, η μουσική μου στο σχολείο ήταν διαφορετική, μιλούσε για την αγάπη, κάτι για το οποίο δεν ενδιαφέρομαι πια».

«Θέλω να φύγετε από εδώ απόψε, όχι αγαπώντας εμένα περισσότερο, αλλά αγαπώντας τους εαυτούς σας». (Η Lady Gaga που ως παιδί υπήρξε θύμα bullying προσπαθεί μέσα από τη μουσική και τις συναυλίες της να μιλήσει για τη σπουδαιότητα να αγαπάει ο κάθες άνθρωπος τον εαυτό του για αυτό ακριβώς που είναι).

«Για τον καθένα που λέει ότι είναι λάθος να αισθάνεσαι έτσι, η απάντηση είναι: Γεννήθηκα έτσι».

«Δεν δημιούργησα τη φήμη… η φήμη με δημιούργησε».

«Το να είσαι διαφορετικός είναι εύκολο. Το να είσαι όμως μοναδικός είναι μία περίπλοκη υπόθεση».

«Ζήσε για ό,τι δημιουργείς και πέθανε προστατεύοντάς το».

"Ζω τη ζωή μου μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας».

«Οι άνθρωποι πάντα θα λένε… οπότε ας τους δώσουμε κάτι να ασχολούνται».

«Θέλω ένα παιδί, μία ποδοσφαιρική ομάδα και έναν σύντροφο».

«Δεν θέλω να κάνω λεφτά… θέλω να κάνω τη διαφορά».

«Οι άντρες δεν ήταν πάντα χαρούμενοι για μένα. Είναι ιδιαίτερα προκλητικό να βλέπεις μία γυναίκα να γίνεται επιτυχημένη».

«Θεωρώ ότι έχω μία από τις καλύτερες φωνές στη μουσική βιομηχανία».

Η παγκόσμια περιοδεία της Lady Gaga γίνεται με αφορμή το ήδη πολλές φορές πλατινένιο νέο άλμπουμ «ARTPOP» το οποίο ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard 200 από την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του. Τα τραγούδια του νέου άλμπουμ θα εμπεριέχονται στο πρόγραμμα της συναυλίας στην Αθήνα μαζί με τις παλιότερες μεγάλες επιτυχίες της.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ