2014-09-20 22:30:32
Φωτογραφία για Η Foxconn δυσκολεύεται με την παραγωγή του iPhone 6
Η αυξημένη ζήτηση για το νέο iPhone 6 φαίνεται πως έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη Foxconn, μία από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν κατασκευαστικό έργο, για λογαριασμό της Apple.

Η εταιρεία φέρεται να απασχολεί περισσότερους από 200.000 εργαζόμενους, σε ένα και μόνο εργοστάσιο το οποίο έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση των νέων iPhones. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κατασκευή δύο μοντέλων διαφορετικού μεγέθους αποδεικνύεται μία ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία για τη Foxconn.

Πρόκειται για το εργοστάσιο στο Zhengzhou στη βόρεια Κίνα, στο οποίο υπάρχουν συνολικά 100 γραμμές παραγωγής, οι οποίες λειτουργούν όλο το 24ωρο, αλλά παρόλα αυτά η ταϊβανέζικη Foxconn φαίνεται να συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Apple δέχθηκε 4 εκατομμύρια προ-παραγγελίες νέων iPhone, την προηγούμενη Παρασκευή, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία. Φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει πόσες ακόμα συσκευές παραγγέλθηκαν την εβδομάδα που ακολούθησε.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο αμερικάνικο site της Apple, η αναμονή για παράδοση του iPhone 6 Plus των 5,5 ιντσών είναι στις 3-4 εβδομάδες, αντίθετα η αναμονή για το iPhone 6 των 4,7 ιντσών είναι 7-10 εργάσιμες ημέρες. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση στην παράδοση των iPhone 6 Plus δεν έχει να κάνει με τη «δημοφιλία» της συσκευής, αλλά με δυσκολίες στη διαδικασία παραγωγής οι οποίες είχαν διαρρεύσει πριν ακόμη την ανακοίνωση των νέων μοντέλων.

Η πηγή που επικαλείται η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι η Foxconn παράγει 140.000 iPhone 6 Plus και 400.000 iPhone 6, κάθε ημέρα, αλλά ακόμη και έτσι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των προ-παραγγελιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναρμολόγηση των περυσινών iPhone 5S και 5C είχε αναληφθεί από δύο κατασκευαστές ώστε να μην υπάρξουν δυσκολίες στην ολοκλήρωση των παραγγελιών: τη Foxconn και την Pegatron. Ωστόσο, ακόμη και έτσι η Foxconn είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι δυσκολίες, στα αρχικά στάδια της παραγωγής, με τα στελέχη της εταιρείας να παραδέχονται τότε ότι «το iPhone 5 είναι η δυσκολότερη συσκευή την οποία έχει συναρμολογήσει η Foxconn».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ