2014-09-27 03:09:06
Φωτογραφία για Εργοδότης δίνει στους υπαλλήλους του όση άδεια θέλουν
"Πάρτε άδεια όσες μέρες θέλετε", αυτά είναι τα λόγια του ιδιοκτήτη γνωστής εταιρίας. Η εν λόγο εταιρία όχι μόνο δίνει στο προσωπικό του όσες μέρες άδεια θέλει αλλά παρακινεί κι όλας το... κάθε εργαζόμενό του να πάρει την άδεια χωρίς καν να ρωτήσει!

Ο λόγος για την εταιρία Virgin Group της οποίας ο ιδιοκτήτης, Sir Richard Branson, ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες ότι μπορούν να πάρουν άδεια όποτε θέλουν και για όσες μέρες θέλουν.

Η προσφορά απευθύνεται σε 170 ανθρώπους του στενού επαγγελματικού περιβάλλοντος του Richard Branson όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Στην ανακοίνωσή του προσθέτει επίσης ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ζητήσουν αυτά τα άτομα την έγκρισή του για διακοπές, ούτε να πουν πότε σχεδιάζουν να επιστρέψουν, αρκεί η απουσία τους να μην βλάψει την εταιρία. Το σχέδιο αυτό ήταν έμπνευση της κόρης του η οποία είχε δαιβάσει ότι ένα παρόμοιο σχέδιο ακολουθεί και η εταιρία παροχής υπηρεσιών online τηλεόρασης, Netflix.


Όπως δηλώνει ο ίδιος, "Εξαρτάται από τον εργαζόμενο και μόνο να αποφασίσει εάν πότε αισθάνεται ότι χρειάζεται να πάρει λίγες ώρες, μια ημέρα, μια εβδομάδα ή ένα μήνα άδεια".

Μελλοντικός στόχος του δισεκατομμυριούχου είναι να επεκτείνει αυτήν την πολιτική και στο υπόλοιπο προσωπικό του ανά τον κόσμο αν δει θετικά αποτελέσματα και τονίζει ότι:

"Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι πετυχαίνει ο εργαζόμενος, όχι πόσες ώρες ή πόσες ημέρες δουλεύει. Δεν έχω στις εταιρείες μου αυστηρό ωράριο οπότε δεν χρειάζεται και να έχω αυστηρή πολιτική για τις ημέρες αδείας των εργαζομένων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η εταιρία Virgin Group δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο και απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζόμενους. 
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επική γκάφα από την LG!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επική γκάφα από την LG!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ