2014-09-27 12:00:32
Φωτογραφία για Οι πλούσιοι είναι πιο τσιγκούνηδες και ανασφαλείς σύμφωνα με έρευνα
Επτά στα δέκα αμερικανικά νοικοκυριά με περιουσία άνω των 25 εκατ. ανέφεραν ότι το να αποταμιεύουν τους προκαλεί μεγαλύτερη ικανοποίηση από ότι να ξοδεύουν τα χρηματά τους, ενώ πάνω από το 54% φοβάται ότι τα παιδιά τους θα είναι σπάταλοι με τα λεφτά που θα κληρονομήσουν.

Σύμφωνα με μελέτη του Millionaire Corner, σχεδόν το 1/4 των πλουσίων Αμερικανών (23%) αναφέρουν ότι ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, ενώ το 22% δηλώνει ότι ο πλούτος του έφερε περισσότερη ανησυχία. Μάλιστα 4 στους 10 πλούσιοι υποστηρίζουν ότι η ανησυχία τους οφείλεται στους φίλους και τους συγγενείς που τους ζητούν λεφτά.

Οι νεότεροι υπερ-πλούσιοι που συμμετείχαν στην έρευνα είναι τα πιο ευαίσθητα άτομα στα δανεικά που ζητούν οι φίλοι τους.

Από εκείνους που αναφέρουν το γεγονός ότι τους ζητούν δανεικά ως μειονέκτημα για τον πλούτο τους, το υψηλότερο ποσοστό (31%) είναι κάτω των 55 ετών, ενώ ακολουθεί στο 20% πλούσιοι 56-65.

Μόνο το 14% των ηλικιωμένων ανησυχεί για τα δανεικά που τους ζητούν φίλοι και γνωστοί.

Οι πλούσιοι με περιουσία άνω των 125 εκατ. δολαρίων είναι πιθανότερο να πουν ότι δεν βασίζουν την ευτυχία τους στα χρήματα, όπως κάνουν αυτοί με περιουσία έως 25 εκατ., ενώ το 35% αυτών υποστηρίζουν ότι ο πλούτος τους έφερε ανεπιθύμητη... προσοχή και πως συνεχώς ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση.

Πληροφορίες: newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ